Gazetevatan, Bodrum'da sevgilisi ile plajda samimi fotoğrafları medyaya yansıyan ve bir yıl süreyle parti faaliyetlerine katılmama cezası alan BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın, cezası bitmesine rağmen bir önergede imzasına yer verilmediğini iddia etti.

Haberde, Paris'te öldürülen PKK'li üç kadınla ilgili TBMM'ye verilen Meclis Araştırma önergesine tüm BDP ve HDP milletvekillerinin imza attığı ancak Bengi Yıldız'ın imzasının yer almadığı söylendi.

BDP konu ile ilgili açıklama yaparak iddiayı yalanladı. BDP tarafından yapılan açıklama şöyle:

Batman Milletvekilimiz Sayın Bengi Yıldız’la ilgili olarak “Defterden silindi”  başlıklı gerçekle ilgisi olmayan, tümüyle hayal ürünü bir haber yer almıştır. 

Haberi yazan muhabirin ve bu haberi gerçekmiş gibi kabul ederek yayınlayan  internet sitesinin partimizi, grubumuzu, çalışmalarımızı, TBMM’yi takip etmediği, masa başı haberlerle kamuoyunu yanıltmaya çalıştığı açıktır. 

Sayın Yıldız, partimizin TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyesi olup, gerek ihtisas komisyonlarında gerekse genel kurul ve yasama faaliyetlerinde çalışmalarını aktif bir biçimde sürdürmektedir. Çalışmaları zaten her gün kamuoyuna yansımaktadır. Sayın Yıldız aynı zamanda bir süre önce dağılan Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyemizdi ve çalışmalarda aktif yer almıştır. 

Bu haberi yazan ve yayınlayanlarla ilgili olarak Sayın Vekilimiz hukuki süreç başlatmıştır. 

Basın yayın kuruluşları ve kamuoyu, bu türden asparagas haberlere itibar etmemelidir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.