Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bugün hayata vedan eden sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Eş Genel Başkanlar Gülten Kışanak ve Selahattin Demirtaş imzasıyla yayınlanan mesaj şöyle:

“Değerli tiyatro ve sinema sanatçısı Sayın Tuncel Kurtiz’in ani vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizin çok değerli, emektar sanatçılarından biri olan, sinema ve tiyatro alanında bıraktığı eserlerle gelecek kuşaklara önemli miraslar devreden ve birçok ödülün sahibi olan Sayın Kurtiz’in, ani bir şekilde aramızdan ayrılmış olması sanat dünyası adına büyük bir kayıptır.

Emekçi kişiliğiyle, toplumsal sorunlara duyarlı vicdanıyla hem sanat dünyasına örnek olmuş hem de tiyatro ve sinema sanatının gelişmesine, yeni sanatçıların yetişmesine öncülük etmiştir. Boşluğu asla doldurulamayacak bir sanatçıdır. Kendisini hep sevgiyle, özlemle ve minnetle anacağız. Anısı değerli eserleriyle birlikte yaşayacaktır. Sayın Kurtiz’e Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz.”