Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Dersim İl Başkanları Şerafettin Halis’in istifasının “süreçle ve Alevi toplumuyla hiçbir ilgisinin olmadığı” bildirildi.

BDP Dersim İl Başkanı Şerafettin Halis, bugün görevinden istifa etmişti. BDP’nin ’çözüm süreci’ kapsamında Aleviler’e gerekli ilgi ve desteği göstermediği, bu süreçte Alevilerin arka plana atıldığı tartışması nedeniyle bu istifanın gerçekleştiği iddia edilmişti.

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Partimizin Dersim il başkanlığı görevini yürüten Sayınn Şerafettin Halis’in görevinden istifa ettiğini belirten dilekçesi genel merkezimize ulaşmıştır. Genel merkez olarak bu dilekçeyi değerlendirmekteyiz.

Sayın Şerafettin Halis’in istifasının demokratik çözüm ve barış süreciyle hiçbir ilgisi yoktur. Kendisi dilekçesinde “Gördüğüm lüzum üzerine” ifadesini kullanmıştır. Kendisiyle yapılan telefon görüşmelerinde de istifasının süreçle ve Alevi toplumuyla hiçbir ilgisinin olmadığını beyan etmiştir. Durum, tüm siyasi partilerde yaşanabilecek bir durumdur.

Dolayısıyla bazı basın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

İSTİFA METNİ

BDP Genel Merkezi ayrıca Şerafettin Halis’in, genel merkez basın bürosu aracılığıyla ilettiği açıklamasını da yayınladı:

“Barış sürecini destekleyen, sürecin hassasiyetine önem veren biri olarak, Alevilik ve Dersim hassasiyetim bilinmekle birlikte, il başkanlığından istifamın parti içi sorunlardan kaynaklı olduğunun bilinmesini isterim.

Şerafettin Halis, 02 04 2013”

“PARTİMİZLE ALEVİ KURUMLARI ARASINDA HİÇBİR GERİLİM SÖZ KONUSU DEĞİL”

BDP Genel Merkezi’nin açıklamasında ayrıca Eş Genel Başkan Gültan Kışanak’ın 1 Nisan 2013 tarihinde Alevi kurum temsilcileriyle buluşmasının gayet başarılı ve verimli geçtiği hatırlatıldı ve şöyle denildi:

“Değerli katılımcılar memnuniyetlerini ifade etmişlerdir. Alevi kurumları ve temsilcileriyle diyaloglarımız bundan sonra da devam edecektir. Partimizle Alevi kurumları arasında hiçbir tartışma ve gerilim söz konusu değildir.”

(Mehmet Göcekli / Demokrat Haber)