İşçi Partisi tarafından basına dağıtılan KCK Lideri Abdullah Öcalan’ın sorgu görüntülerine ilişkin olarak BDP’den açıklama geldi. "Provokasyon, süreci sabote etmeye yönelik" olarak değerlendirilen BDP adına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüntüleri yaymanın hoş bir durum olmadığını ifade etti.

Provokasyona pirim vermeyeceklerini belirten Pervin Buldan, görüntülerin montajlanarak servis edildiğini şu şekilde kaydetti:

“Her kimse elinde kaset, belge, ses kaydı varsa hiç kes-yapıştır yapmadan her şeyi net olarak açıklar. Sayın Öcalan, uluslararası bir komployla getirilişinden beri 'Sadece Türkiye’de değil Ortadoğu’da da değişimden, demokratikleşmeden bahsediyoruz' dedi. Bu tür ses kayıtlarını kırparak keserek alıp servis etmek çok hoş şeyler değil.”

Görüntüleri servis edenlerin amacının Abdullah Öcalan’ı itibarsızlaştırmak olduğunu da belirten Buldan, çözüm sürecinin sekteye uğratılmak istendiğini belirtti. Bu görüntülerin 17 Aralık operasyonunun arkasındaki güçlerin niyetiyle doğrudan alakalı olduğunun altını çizen Pervin Buldan şunları kaydetti:

“Başından beri süreci sekteye uğratmak isteyen bir kesim var. Biliyoruz ki bu tür barış süreçlerinde provokasyonlar yapılıyor, insanlar öldürülüyor. 17 Aralık operasyonlarıyla birlikte biz sürecin sekteye uğratılmak istendiğinin farkına vardık. Hırsızlıklar, yolsuzluklar çıktı ama süreç de sekteye uğratılmak istendi. Bu görüntüler de süreç ile alâkalı bir şey, arkasındaki güçler kimler, belki çok fazla yorum yapamayız ama süreci bozmak isteyenler.”