Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü, 24 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda "Diren Rojava İstanbul Seninle" şairıyla miting düzenleyecek.

ETHA'nın haberine göre, İl binasında basın toplantısı yapan BDP, İstanbul halkını, Rojava devrimine omuz vermek için mitinge davet etti. Basın toplantısına, BDP İl Eş Başkanları Arife Çınar, Emrullah Bingül ile il yönetim kurulu katıldı.

Basın açıklamasını okuyan BDP İl Eş Başkanı Arife Çınar, "Ortadoğu'nu küçük toprak parçası üzerinden yaşanan direniş, Ortadoğu halklarının makus talihini yeni bir evreye taşımaktadır"dedi.

Rojava devriminin bölge halklarına büyük bir kurtuluş müjdelediğini söyleyen Çınar, "Rojava direnişi kadın devrimidir. Rojava direnişi inançlar ve kimlikler devrimidir. Rojava direnişi halklar devrimidir" dedi.

Sömürgeciliğin ve gerici rejimlerin girdabında boğulmaya çalışan halkların, tüm ezilenlerin kendi geleceklerini inşa ettiğini kaydeden Çınar, Rojava'da oluşturulan yönetimde Kürtlerin, Türkmenlerin, Süryanilerin, Çençenlerin, Ermenilerni ve Arapların yer alarak eşit temsiliyeti esas alan bir model oluşturduklarını ifade etti.

"Rojava hakların demokratik devrimidir, Ortadoğu devrimidir" diyen Çınar, Rojava devriminin, bölge dışında bulunan diğer halkların özgürlük, eşitlik ve adalet arayışı için de muazzam fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

BDP İstanbul İl Örgütü olarak, 24 Kasım'da Kadıköy Meydanı'nda "Diren Rojava İstanbul Seninle" şiarıyla miting düzenleyeceklerini duyuran Çınar, "Rojava devrimine karşı geliştirilen komploları boşa çıkarmak, direnen Rojava ve Suriye halklarının onurlu mücadelesine güç vermek, Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmek isteyen gerici güçlere karşı onurlu bir barış, adalet, eşitlik ve özgürlük talebini haykırmak için" tüm ezilen halkları mitinge çağırdı.

BDP İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, mitinge BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk'ün katılacağını söyledi.

Bingül, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün desteğiyle mitingi organize ettiklerini kaydetti. Bingül, Rojava'dan bir heyetin de mitinge gelebileceğini, bunun için görüşmelerin sürdüğü bilgisini de verdi.