ANKARA - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, verdiği iki kanun teklifi hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

BDP'li Tan'ın verdiği tekliflerden biri "28 Şubat", diğeri ise "başörtüsü" konusundaydı.

28 Şubat döneminde binlerce kişiye ceza verildiğini belirten Tan, ''Bugün ortaya çıktı ki o tarihte işledikleri suçlarla ilgili ciddi bilgi, belge yok. Tamamen keyfi, ideolojik, tek yanlı, laik, ulusalcı, Kemalist anlayışla bu insanlar mağdur edildi'' dedi.

Sicilleri bozulanlar için telafi isteyen Tan, ''28 Şubat dönemindeki özellikle İslami kesimle ilgili Kürt meselesiyle bağlantılı olarak hüküm giyen bütün kişilerin yeniden yargılanmasını, bu davaların düşmesini istiyorum'' diye konuştu.

Bu konuda kanun teklifi verdiğini ifade eden Tan, AK Parti'nin, mağduriyetin ortadan kalkmasını istemesi halinde teklife destek vermesi gerektiğini kaydetti.

Altan Tan, orta öğretim ve üniversiteler ile kamusal alanda başörtüsünün serbest olması için kanun teklifi verdiğini ifade etti.

‘AA KİM YAPTI, NE YAPTI, BEN YENİ GELMİŞTİM’

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tan, 28 Şubat sürecine ilişkin bir soru üzerine, o dönemde Kürt işadamlarının infazı için listeler yapıldığını belirterek, o dönem bu listeleri yapanların hala hayatta olduğunu söyledi. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller’e de eleştirilerde bulunan Tan, “Tansu Çiller’e soruyorsun, kolejli kız havasına yatıyor. Ben de kolejde okudum ayıptır söylemesi ama böyle kolejli kız da görmedim. ‘Aa kim yaptı, ne yaptı, ben yeni gelmiştim.’ Yeni gelmiştin, bilmiyorduysan niye Başbakan oldun? Yani gidip Bebek’te otursaydın” diye konuştu.

BAŞBAKAN DA İMAM HATİP KOLEJLİ

Başbakan Erdoğan’ın odasının dinlenmesine de değinen Tan, “Sen Başbakan’sın, 11 senedir Başbakan’sın. Sebze halinde kabzımal mısın? Gereğini yap” dedi. Tan, Başbakan Erdoğan içinse, “İmam Hatip Kolejli pozisyonlarına yatıyor” şeklinde konuştu.