Asker siyasete karışmasın
Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( EDP )'nin düzenlediği 'Kürt Sorununa Çözüm' Sempozyumu'nda konuşan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak askerin yayınladığı 'iki dilli hayat' bildirisine tepki gösterdi.

TSK kendi işine baksın
Gülten Kışanak, “Öncelikle bu konu Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren bir konu değil. Siyasete müdahale etmekten vazgeçmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle de muhatap olarak almıyoruz kendilerine doğrudan cevap vermiyoruz. Özellikle Meclis Başkanımızın yaptığı değerlendirmeler ve bazı siyasi kişilerin yaptığı değerlendirmeler muhtemelen bu açıklamayı cesaretlendirmiştir. Bu ülkede en demokratik en insani bir konuyu konuşmaya çalışıyoruz. Milyonlarca yurttaşımızın konuştuğu ana dilin hayatın içinden kullanılmasıyla ilgili çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bunu tartışıyoruz ama parti kapatmayla izah eden değerlendirmelere geliyor.''

Artık partiler kapatılmamalı
''Bu ülkede az çok demokrasiden bahsetmeye başladığımız az çok demokratik standartlarımızı yükseltmeye çalıştığımız bir süreçte nadil gibi demokratik bir partiye karşı kapatma tehdidinin kullanılması en az TSK’nin bildirisi kadar demokratik teamüllere aykırıdır. Bu nedenle biz bu konuda bu yanlışı yapanların bu anlamda belki tırnak içinde muhtıra denilebilecek açıklamaya da yanıt vermeleri gerekiyor. Askeri vesayete geçekten karşı olup olmadıklarını böyle anlayabiliriz “.

HÜRRİYET