Van’da konut talepleri karşılanmadan konteyner kentten çıkarılmak istenen depremzedeler Ağustos ayı sonunda dönüşümlü açlık grevine başlamış, 12 Eylül’de ise 11 depremzede açlık grevini ölüm orucuna çevirmişti.

Ölüm orucu BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in girişimi sonucu 26 Eylül’de sona erdi. Depremzedeler halen dönüşümlü açlık grevi eylemini sürdürüyor.

AKP cephesinden henüz depremzedelerin taleplerini karşılayacak bir adım atılmazken, “BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor” şeklinde açıklamalar yapılıyor.

'AKP EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR MANİPÜLASYONA BAŞVURUYOR'

BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar da Van'dan dün bir yerel gazeteye AKP Van İl Yöneticileri tarafından yapılan 'BDP açlık grevinin bitmesini istemiyor ve vatandaşlar üzerinde baskı kuruyor' şeklindeki açıklamalara yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Açıklamanın “AKP’nin toplumsal sorunlar karşısındaki aciziyetini gösterdiğini” kaydeden Yaşar, depremzedelerin ölüm orucunun BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in çağrısı üzerine sonlandığına dikkat çekti. “AKP Van’da eşi görülmemiş bir manipülasyon ve çarpıtmaya başvuruyor. İftiralar, manipülasyonlar ve çarpıtmalar konusunda ustalık dönemini yaşayan AKP, bütün bunları partimiz aleyhine yapmaya çalışarak, yerel de iktidar olacağını zannediyor” dedi. 

BDP Van İl Eşbaşkanı Figen Yaşar, AKP'li yöneticileri iddialarını kanıtlamaya aksi durumda tüm hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

“Bu iftiraların kamuoyunun vicdanına havale edeceğimizi herkesin bilinmesini istiyoruz. Yine olayı sadece AKP’li bir yöneticinin ağzından vererek, olayı tek taraflı, basın meslek ilkelerine uymayan bir şekilde manşetine taşıyan yerel hakkında da ilgililerin gerekli işlemleri başlatmasını da burada ifade etmek istiyoruz” ifadesini kullandı. (ANF)