BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı makamında ziyaret etti.

BDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, BDP ve HDP heyeti, Ala'yı yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

45 dakika süren görüşmede, çözüm süreciyle ilgili gelişmelerin ele alındığı belirtilerek, "Heyet, ayrıca son dönemlerde üniversitelerde Kürt, sosyalist ve diğer muhalif öğrencilere dönük saldırıları, polisin toplumsal gösterilere yönelik orantısız müdahalesini dile getirdi. Yaklaşan seçim süreciyle ilgili olarak seçim propagandasının rahat bir ortamda yürütülebilmesi için güvenlik kurumlarından gerekli hassasiyeti göstermesini talep etti. Heyet, ülkenin demokratikleşmesi ve çözüm süreciyle ilgili olarak beklentilerini iletti" denildi.

Görüşmenin olumlu geçtiği ve BDP ile hükümet arasındaki görüşmelerin bundan sonra da devam edeceği kaydedildi.

Görüşmeyi Milliyet'e değerlendiren Buldan, Bakan Ala'ya süreçle ilgili beklentilerini aktardıklarını belirterek, "Görüşmede özellikle cezaevlerinde hasta tutuklular meselesi, Sabahat hanımın durumu, sürece katkı sunacak bazı yasaların çıkmasının önemli olduğunu ifade ettik. Genel bir değerlendirme yapıp beklentilerimizi aktardıktan sonra sayın bakana, diyalog içerisinde olmamızın faydalı olacağını, bundan sonra çok kapısını çalacağımızı, sorunları birlikte çözebileceğimizi aktardık" dedi.

Öte yandan, HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’den oluşan heyetin, gündemdeki konuları görüşmek üzere bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Merkez'de ziyaret edeceği bildirildi.