BDP ve AK Parti heyetleri arasındaki görüşme ‘olumlu’ geçti. BDP Grup Başkanı Demirtaş bugün ya da yarın yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

ANKARA - Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapılan AK Parti-BDP görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmeye BDP’den Gurup Başkanı Selahattin Demirtaş, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Grup Başkanvekilleri Hasip Kaplan ve Pervin Buldan ile AK Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Halik İpek, Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın katıldı. Görüşmede Hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bulundu.

DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Selahattin Demirtaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada meselelerin yüz yüze görüşmenin önemli olduğunu vurguladı.

BDP olarak görüş ve önerilerini sözlü olarak sunduklarını belirten Demirtaş bugün ya da yarın yeniden bir araya geleceklerini söyledi.

Türkiye’nin en temel sorunlarının diyalogla çözülebileceğini kaydeden Demirtaş, “Krizler de birbirini daha iyi anlayarak çözülür umudundayım. Demokratik siyasetin önünde engeller var. Bunun kaldırılması için hep birlikte çalışacağız” dedi.

GÖRÜŞME OLUMLU AMA MUTABAKAT YOK

AK Partili Nurettin Canikli de BDP ile yapılan görüşmeyi olumlu değerlendirdiklerini ancak yöntem konusunda mutabakat sağlanmadığını söyledi. Canikli iki partinin tekrar biraraya geleceğini belirtti.