BDP Merkez Yürütme Kurulu, iktidar güçleri ve medyasının BDP'nin faaliyetlerini kriminalize etmeye çalıştığını belirterek, "Parti yöneticilerimizi, il başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı ve parti gençliğimizi hedef haline getirmektedir" diye tepki gösterdi.

BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerine karşı bir kampanya yürütüldüğünü belirterek, bu kirli ittifakta birbiriyle kavgalı olan güçlerin de yer aldığına dikkat çekti.

BDP, "İktidar güçlerinden ve medyasından cemaat güçlerine ve medyasına, merkez medyaya kadar kurulan bu ittifak; partimizi, partimizin gençliğini ve faaliyetlerimizi kriminalize etmeye çalışmakta; parti yöneticilerimizi, il başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı ve parti gençliğimizi hedef haline getirmektedir" dedi.

"Bu ittifak partimizin gelecekte oynayacağı misyonu ve gençliğimizin çalışmasını engellemeye yöneliktir"  ifadelerinin yer aldığı açıklamada devamla, "Kürt çocukları kendi yaşıtlarından çok farklı bir yaşam sürmeleri, doğduklarından itibaren savaşın, baskının ve zulmün tanığı ve mağduru olmaları nedeniyle yaşıtlarından çok genç yaşlarda politize olmaktadırlar" diye belirtildi.

BDP, AKP hükümetinin çözüm süreci ve gençliğe umut vermeyen yaklaşımını eleştirerek, "Gençlerin PKK'ye katılışları, ne partimizin tercihi, ne partimizin çalışması ne de partimizin organizasyonudur. Çocukları dağa giden ailelerin endişelerini anlıyor ve paylaşıyoruz" dedi.

Açıklamada devamla şöyle denildi:

"Bu nedenledir ki partimiz, demokratik siyasetin önünün açılması, demokratik çözüm sürecinin derinleşmesi ve kalıcı bir barışın tesis edilmesini temel bir politika olarak benimsemiştir. Bir yandan gençleri çıkışsız ve umutsuz bırakıp dağa çıkmalarının zeminini yaratanlar, bir yandan da haklı bir kaygı içinde olan ailelerin bu kaygılarını kullanarak partimize karşı kampanyalarında kullanmaya çalışmaktadırlar. Partimiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tek bir gencimizin burnunun kanamaması için demokratik çözüm sürecinin derinleşmesi, derinlikli bir müzakerenin başlaması, demokratik siyaset zeminin güçlenmesi ve dağa giden herkesin demokratik siyaset zemininde siyaset yapacağı koşulların sağlanması için mücadelesine ve çabasına devam edecektir." (ANF)