BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ya da herhangi bir ilçesinde asla ittifak görüşmemiz olmamıştır. Hiç bir partiyle ittifak anlaşmamız yoktur" dedi.

Demirtaş, partisince merkez Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, her türlü zorluğu, zahmeti, sıkıntıyı el ele vererek iman gücüyle aştıklarını ve bugünlere geldiklerini söyledi.

Yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesi'nde zafere ulaşacaklarını söyleyen Demirtaş, "Bunun için koşullarımız, imkanlarımız çok uygundur. Bizim Allah'tan başka sahibimiz yoktur. Arkamızda devletler yoktur. Cemaatler, şirketler, holdingler, para babaları yoktur. Şükürler olsun ki sizin gibi bir halk desteği vardır arkamızda ve bu da bize yeter" diye konuştu.

Yerel seçimlerde sadece oy vermenin yetmeyeceğini ve meydanlarda bulunan her kişiden beraberinde 5-10 kişiyi ikna ederek BDP'ye getirmesini isteyen Demirtaş şöyle devam etti:

"Mersin'de bizi hesaba katmayanlar ve BDP yokmuş gibi davrananlar, BDP'nin gücünü görecektir. Ayrıca buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Bizim Mersin'de, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ya da herhangi bir ilçesinde asla ittifak görüşmemiz olmamıştır. Hiç bir partiyle ittifak anlaşmamız yoktur. Mersin'deki hedefimiz, büyükşehir ve ilçelerinde AKP, MHP, CHP'yi sandığa gömmektir. İttifak, iş birliği söylentilerine ve yalanlarına kimse inanmasın."

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, BDP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Yiğittekin, BDP Toroslar Belediye Başkan adayı Bedrettin Gündeş, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile partililer katıldı. (Vatan)