BDP Eş Genel Başkanları Filiz Koçali ve Hamit Geylani, düzenledikleri ortak basın toplantısında son günlerdeki gelişmelere dikkat çekti.

Toplantıda ilk sözü alan Filiz Koçali, "Silahların susmasını ve Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesini istiyoruz" dedi.

Koçali, hükümeti bir kez daha sorumluluğa davet ettiklerini belirterek, operasyon ve çatışmalara dikkat çekmek için hafta sonu Irak sınırında olacaklarını söyledi.

Diğer Eş Genel Başkan Hamit Geylani ise BDP milletvekillerinin Meclis’e gitmeleri için iki neden olduğunu belirterek "Biri doğru zaman, biri de doğru zemin. Doğru zamanın 1 Ekim olduğunu düşünüyoruz. Ama yetmiyor. Doğru zemin de olması lazım. O zemin tahrip edilmiş" dedi.

BDP: Uygun zaman 1 Ekim'dir ama zemin oluşmadı

BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali, BDP Eşbaşkanı Hamit Geylani'nin "1 Ekim tarihini Meclis'e gitmek için en uygun zaman olarak görüyoruz" ifadesinin çarpıtılmış olduğunu belirtti.

BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Söylediklerimiz çarpıtılmış. Böyle bir şey şu an yok. Kararı aldığımız zamanki durum değişmedi. Parlamentoyu protesto etmiyoruz; ama uygun zemin oluşmadı. Hamit Geylani 'uygun zaman 1 Ekim'dir ama uygun zemin oluşmamıştır' dedi"

BDP Eş Genel Başkanları Filiz Koçali ile Hamit Geylani'nin Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik hava operasyonu ve operasyonlara karşı yapılan canlı kalkan eylemlerine ilişkin Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Geylani, Meclis'e gitmenin iki önemli faktörü bulunduğunu bunlardan birinin doğru zaman diğerinin de doğru zemin olduğunu kaydetti.

Geylani şöyle konuştu: "Doğru zamanın 1 Ekim olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu halkın özgür iradesinin Meclis'e yansıması onun meşru siyasetini yapmasını gerektiren bir seçim yapıldı. Seçimlerin ve seçmen özgür iradesinin doğası da budur. Onun için 1 Ekim'i doğru zaman olarak düşünüyoruz. Ama yetmiyor o doğru zamanın doğru zemini de olmalıdır. İşte o zemini tahrip eden ve grubumuzun Meclis'e gitmemesi için Başbakan elinden gelen bütün provokatif söylemleri yapıyor. Fakat onun söylemleri de bizi bağlamaz. Meclis'e ne zaman naasıl gideceğimizi yine yetkili kurullarımız ve halkımızla danışarak o günü biz tespit edeceğiz ve gideceğiz de. Ama o Başbakan'ın söylemine bağlı değildir. Çünkü CHP'nin gidişiyle birlikte CHP'ye hakaretler etti"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Böyle bir karar, resmi olarak açıklanır. 4 Eylül'de BDP'nin kongresi var. Yeni yönetim ve parti meclis grubu değerlendirme yapar; daha sonra parti kararını açıklar" diye konuştu.