ANKARA - BDP’nin yarın "Direnerek özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla gerçekleştireceği 2. Olağanüstü Kongresi'ne ulusal ve uluslararası basın kurumları ile siyasi kurum temsilcilerinden ilgi yoğun. Türkiye'nin 4. büyük partisi olan ve bütün zorluklarına rağmen bağımsız vekillerle meclise girerek grup kurmayı başaran BDP'nin 100'ün üzerinde de belediyesi bulunuyor. Son kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 10 barajını geçeceği yönünde bilgiler gelen BDP maruz kaldığı tutuklamalar nedeniyle boşalan görevlere yeni isimler seçmek üzere olağanüstü kongre yapıyor.

 

BDP’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi "Direnerek özgürlüğe yürüyoruz" şiarıyla yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Tek listeyle gidilecek kongrede Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş'ın yeniden eş genel başkan olarak seçilmesi bekleniyor.

 

ÇOK SAYIDA TELEVİZYON CANLI YAYINLAYACAK

Bin 190 delegenin katılacağı kongrenin önceki kongrelerden farkı basının bu defa yoğun bir ilgi göstermesi olacak. Kongreye katılım için 44 ulusal ve uluslararası basın kurumu BDP’ye başvururken, 200’ün üzerinde gazetecinin takip edeceği kongreyi ayrıca çok sayıda televizyon kanalı da canlı olarak yayınlayacak.

 

Kongreye yurtiçi ve yurtdışından katılacak olan siyasi temsilci ve konuk listesi de oldukça kabarık.