BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, iletişim fakültesi mezunlarının yaşadığı mağduriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'ne sorarak konuyu Meclis'e taşıdı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, iletişim fakültesi mezunlarının yaşadığı sıkıntıya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yazılı soru önergesi verdi. Aydoğan, iletişim fakültelerinden her sene binlerce öğrencinin mezun olduğunu hatırlatarak, "Mevcut ulusal ve yerel medyada gerekli yasal düzenlemelerin olmayışı ya da yetersiz oluşu yüzünden bu fakültelerden mezun olanların çok azı iletişimle ilgili alanlarda çalışmakta büyük bir kısmı ise iş bulamadığı için mağduriyet yaşamaktadır. Öte yandan KPSS personel alımında neredeyse hiçbir yerde iletişim mezunu olma şartı aranmadığından bu fakültelerden mezun olanların kamuda çalışma olanağı da bulunmamaktadır" dedi.

TRT, AA ve Basın Enformasyon Müdürlüğü gibi ilgili kurum ve kuruluşların personel alırken okuduğu bölüm itibari ile Radyo ve Televizyon, Gazetecilik veya iletişimle herhangi bir ilgisi bulunmayan alanlarda alım yapıldığına dikkat çeken Aydoğan, "İletişim fakültesi mezunları göz ardı edilmektedir. Önceki aylarda Aile ve Sosyal Destek Programı kapsamında yapmış olduğunuz açıklamalar İletişim mezunlarını bir beklenti içerisine girmesine neden olmuştur. Sosyal devlet gereği aktif nüfusun istihdamına yönelik İletişim Fakültesi mezunlarının görmezden gelinmesi sosyal bir sorun haline gelmiştir" diye belirtti.

Aydoğan, Bakan Şahin'e şu soruları yöneltti: "Bakanlığınız tarafından iletişim fakültesi mezunlarının istihdamına yönelik aldığınız kararlar bulunmakta mıdır mudur? Bakanlık olarak Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında iletişim fakültesi mezunlarına yer verilmesiyle ilgili bir düzenlemeniz bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise iletişim fakültesi mezunlarına ayrılan sayı nedir?" (Evrensel)