BDP’nin Beykoz İlçe binası, dün gece kurşunlandı. Binaya beş el ateş edilirken kurşunlardan birisi camdan girip tavana isabet etti. Binada kimsenin olmayışı can kaybını önlerken polis soruşturma başlattı. Bir görgü tanığı ise saldırganın elinde silahla koşarak uzaklaştığını söyledi.

Dün gece 11.30 sıralarında meydana gelen saldırıda ilçe merkezinin Rüzgarlıbahçe Caddesi’ne bakan kısmından ateş açıldı. Kurşunlardan 3’ü BDP Beykoz İlçe tabelasına gelirken biri duvara saplandı, biri ise camı delerek tavan dekorasyonunu parçaladı. Saldırı anında binada kimsenin bulunmayışı olayın can kaybıyla sonuçlanmasını engellerken polis soruşturması ise sürüyor. Bir görgü tanığı ise gece 11 sıralarında üç el silah sesi duyduğunu, ardından yüzü kapüşonla kapanmış birisinin elinde silah olduğu halde ilçe merkezinin diğer yanına dolanarak Atatürk Caddesi’nden koşarak kaçtığını söyledi.

‘BUNLAR BAŞBAKAN’IN GERİLİM POLİTİKASININ SONUCU’

Bugün öğlen saatlerinde BDP İlçe Başkanlığı, saldırıya uğrayan ilçe binası önünde bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

“Bu saldırılar seçim sürecine girmemizle birlikte genelde partimize yapılan saldırıların devamıdır” diyen BDP Beykoz İlçe Eş Başkanı Semra Demir saldırıların, Başbakan’ın BDP’yi hedef alan söylemlerinden sonra gelişmesini ise tesadüfî bulmadıklarını belirtti.

“Başbakan direkt partimizi hedef almıştır. Dün akşamki saldırı da maalesef başbakanın açıklamalarından sonra gelişti. Başbakanın bu pratiği halkların iç barışını tehlikeye koymakta, kutuplaştırmakta, ülkeyi hızla bir kaos ortamına sürüklemekte. Başbakanın, barış elini defalarca reddederek gösterdiği bu kirli savaştaki ısrarını artık bırakıp, halklar arası barış dilini geliştirmesi gerekiyor. Başbakan Erdoğan’a, AKP genel başkanlığı dışında asıl bu ülkenin başbakanı olduğunu hatırlatıyoruz” diyen Demir, şöyle devam etti:

CENAZE YERİNE ÇİÇEK TOPLAYALIM

“Biz bu ülkede yaşanan acılar bitsin, halklar bir arada özgür bir şekilde yaşasın, dağlarda ovalarda cenazeler yerine çiçekler toplansın istiyoruz. Ve ısrarla, bedeli ne olursa olsun, bu mücadeleden bir adım dahi geri adım atmayacağımızı söylüyoruz.

“Tüm demokratım, aydınım, insanın diyen kesimlere sesleniyoruz. Bu kaos sürecini, güçlerimizi birleştirerek aşarız. Güçlerimizi birleştirerek bu ülkeyi ve halklarını birlikte daha iyi bir noktaya götüreceğimize inanıyoruz. Her şeye rağmen demokrasiye, özgürlüğe, halkların kardeşliğine olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz.

“İnadına demokrasi, inadına barış, inadına özgürlük, inadına halkların kardeşliği diyerek direnmeye devam edeceğiz.”

Basın açıklamasına BDP yönetici ve üyelerinin yanı sıra EDP Beykoz İlçe Başkanı Birgül Hakan ile sendika ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile birlikte çok sayıda yurttaş da katılarak destek verdi.

Bu ilk değil

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte Beykoz’da saldırılar da her seferinde yükselerek devam etti. Emek-Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun İstanbul 1. Bölge adayı Sebahat Tuncel’in seçim kampanyası içerisinde açılan Beykoz Tokatköy Seçim bürosu saldırıların ilk hedefi oldu. Üç gece üst üste camları kırılan büro dördüncüsünde yakıldı. Gene Beykoz Soğuksu’da bulunan seçim bürosunun da camları kırıldı.

Yeraltinet / Emrullah Kandemir