İran'da Kürtlere yönelik idamlar Van’da, Pazartesi günü İran sınırında düzenlenecek mitingle protesto edilecek.

BDP Van İl Örgütü, Pazartesi günü düzenleyecekleri mitinge ilişkin Feqiye Teyran parkında bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına, Van’daki STÖ temsilcileri, kitlenin yanısıra, BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah, BDP İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan katıldı.

Açıklamayı yapan BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah, teokratik, faşist, idamcı İran Cumhuriyeti’nin Kürt halkı üzerinde imhacı, inkarcı geleneğini sürdürdüğünü söyledi. Kürt halkına yönelik sindirme ve soykırım anlamına gelen idam cezası ile Kürt halkının teslim alınmaya çalışıldığını kaydeden İtah, “İran rejimi, Kürt siyasi hareketinin ateşkes kararına rağmen bu idamlarla ateşkesi sabote etmek, Ortadoğu'yu sonu olmayan bir savaşa sürüklemeye çalışmaktadır. İran rejiminin Kürt Demokratik Ulus inşasını engellemeye yönelik bu uygulamaları ile Kürtlerin Rojava'da yaktığı devrim ateşini söndürmeye çalışmaktadır” dedi.

Kürtlerin bu vahşete sessiz kalmayacağını vurgulayan İtah, Kürtlerin birlik olması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Rojava'da Kürtler katlediliyor, Türkiye zindanlarında tutsaklar yakılıyor. Kürt halkı bu alçaklığın karşısında duracaktır” diyen itah, İran'ın "bu sinsi ve katliamcı politikalarına karşı sessiz kalmamak için, İran rejimine dur diyebilmek için; Kürt halkı üzerinde uygulanan sindirme ve soykırım politikalarına karşı durmak gerektiğini" söyledi.

İtah, “Kürt halkı üzerinde uygulanan sindirme ve soykırım politikalarına karşı halkımızı sınıra doğru yapılacak yürüyüşe davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Cumhuriyet Caddesi'nde el ilanları dağıtıldı. (ANF)