BDP ve HDP'den oluşan milletvekili heyeti, Adalet Bakanı Bozdağ ile görüştü. Önder, Buldan ve Baluken'den oluşan heyet, taleplerini dile getirdi. Görüşmede KCK'nin Öcalan'a yazdığı mektup da Bozdağ'a teslim edildi.

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder bugün saat 15.30’da Türk Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı makamında ziyaret etti. Bir buçuk saat süren görüşmede, çözüm süreciyle ilgili gelişmeler, çıkması beklenen demokrasi paketi, cezaevlerinde yaşanan sorunlar ve hasta tutuklular konusu görüşüldü.

DURUMU ACİL OLAN HASTA TUTSAKLARIN İSİMLERİ VERİLDİ

ANF'nin edindiği bilgiye göre; heyet,  TMK'nin kaldırılması için bazı maddelerde düzenleme yapılmasını istedi. Görüşmede, BDP-HDP heyeti, 'Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin kendi önerilerini Bakan Bozdağ'a iletirken, aynı zamanda ne tür hazırlıklar yapılması gerektiği konuşuldu. Paketle ilgili görüş alış verişinin ardından hasta tutsaklar meselesinin de konuşulduğu görüşmede, Önder, Buldan ve Baluken, hasta tutsaklardan durumları acil olanlarının isimlerini Bozdağ'a verirken; bazı cezaevlerindeki tutuklulardan gelen şikâyetleri de yansıttı.

'KCK'NİN MEKTUBU VERİLDİ'

Heyet, KCK'nin PKK Lideri Abdullah Öcalan'a gönderilmek üzere yazdığı mektubu Adalet Bakanı Bozdağ'a iletti. Mektup, İmralı'ya gönderilecek.

İmralı'da Öcalan ile yeni görüşme taleplerini de ileten heyet, bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta tekrar İmralı'ya gidecek. İmralı'yı ziyaret edecek heyet yine Önder, Baluken ve Buldan'dan oluşacak.

Bozdağ'ın ise heyeti dinleyerek not almakla yetindiği belirtildi. (ANF)