Barış ve Demokrasin Partisi (BDP) İstabul Gençlik Meclisi "sömürgecilik ve yozlaşmaya" karşı Taksim'e yürümek istedi.

Saat 17.00'de Galatasaray Meydanı'nda toplanan protestocuları Taksim'e yürümesine polis izin vermedi.

Polisin izin vermemesi üzerine Galatasaray Meydanı'nda gençler önce oturma eylemi yaptıktan sonra Emre Yalçın basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan gençler "Gençlik toplumların geleceğidir. Gençlikleri kendi değerlerinden uzaklaşmış bir toplum kendini var edemez ve geleceğe taşıyamaz" dedi.

"Gençleri kendi değerlerinden uzaklaşmış bir toplum kendini var edemez" diyen Yalçın şunları söyledi:

"Türk devletinin son yüz yıldır Kürdistan'da geliştirdiği sömürgeleştirme politikalarının esas hedefi bu yönlüdür. Egemen devlet sömürgeci politikalarla Kürtleri inkar ediyor ve Kürt halkını Türkleştirmeye çalışıyor.

Yalçın aynı politikaların Rojava'da da uygulandığını söylerek "Devlet destekli çetelerle onlarca çocuk, kadın katledilerek yaşanan özgürlük devriminin önüne geçilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Protestoya İstambul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile BDP İstanbul İl Başkanı Emrullah Bingöl de katıldı.

Açıklamanın ardından konuşan BDP İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, devletin gençliğin taleplerine sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Gençliğin dillendirdiği taleplerin, toplumun talepleri olduğunu belirten Bingül, valiliğin yürüyüş kararını kınadı. Demokratik mücadelelerini her alanda sürdüreceklerini belirten Bingül, AKP Hükümeti'ne çağrı yaptı: "Oluşan barışçıl ortamın demokratik sürece evrilmesini istiyorsan, önündeki bütün engelleri ortadan kaldırmalısın."

HDK Milletvekili Levent Tüzel ise BDP Gençlik Meclisi'nin başlattığı kampanyayı desteklediğini belirtti. Tüzel, devlet tarafından gençliğe çeteleşme ve uyuşturucu dayatıldığını ifade etti. Tüzel Rojava'da yaşanan katliamı da kınadı.

Açıklamanın ardından gençler sloganlarla Tarlabaşı'na buradan da Dolapdere'ye yürüdü. Dolapdere'de polis gençlere gaz bombalarıyla saldırdı. Gençlerin taşlarla karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla çatışma sona erdi. (Bianet, Etha)