Ağrı'da 1 Haziran'da yapılacak seçimlere günler kala AKP Ağrı'ya tüm kabineyle çıkarma yaparken, BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, binlerce polis yığınağının halkta ciddi kaygılar doğurduğunu ifade etti.

Ağrı'da iptal edilen yerel seçimin ardından 1 Haziran'da tekrarlanacak seçime yönelik yapılan baskılar ve polis yığınağına ilişkin BDP tarafından basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya BDP MYK üyeleri Cemil Elden ve Ferhat Tarhan, BDP Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe katıldı.

Toplantıda konuşan Tarhan, 30 Mart'ta Ağrı halkının bir karar verdiğini, irade beyanında bulunarak tercihini BDP'den yana kullandığını, ancak ortaya çıkan sonucun çeşitli hile ve entrikalarla AKP'nin lehine değiştirildiğini anımsattı.

‘POLİSLER HALKI FİŞLİYOR’

Ortaya herhangi bir olumsuzluk çıkmaması için seçimlerin iptalini istediklerini hatırlatan Tarhan, "30 Mart'ın ardından çalışmalarımız sürüyor. Bizler bu çalışmaları yürütürken, Mayıs başından beri şöyle bir gerçeklik ile karşılaştık. Devletin, hükümetin, yerel mülki amirleri ve devlet bürokrasisi hala bu kenti germeye devam ediyor. Hala çeşitli provokasyonlar açık bir şekilde yapılmakta. Binlerce polisin bu kente gelmesinin nedeni nedir bunu hükümet, devlet ve mülki amirlerine sormak istiyoruz. Ağrı'da artık her sokak başı değil Ağrı'da artık her adım başı her dükkan başında iki polis ya da bir grup polis konumlandırılmış durumda. Bunlar tamamıyla sivil, sivil giyimli, partimize gelen insanlar fişlenmek istenmekte, çeşitli provokatif girişimlerde bulunmakta. Genel merkezimizin seçim otobüsüne fiili anlamda müdahalede bulunulmakta, tehditler edilmekte ve polisler çalışan arkadaşlarımıza caddelerde sokaklarda hakaretler etmektedir. Dolayısıyla böyle bir atmosferde seçim çalışmasını yürütmekteyiz" dedi.

‘SOMA’YA KAÇ BAKAN AĞRI’YA KAÇ BAKAN GELDİ?'

Ağrı'ya hemen her gün bir özel uçağın indiğini, AKP'li bakanların kente gelerek seçim çalışması yürüttüğünü dile getiren Tarhan, "Yürütülsün eyvallah, amaç demokratik bir hakkı yürütmekse yapılır. Ama biz AKP'ye şöyle bir şeyi de hatırlatmak istiyoruz. Bir ay olmadı Soma'da bir katliam gerçekleşti, 301 insanımız yaşamını yitirdi. Arkadaşların bir araştırma yapmasını istiyoruz, Soma'ya kaç bakan gitti ve Ağrı'ya kaç bakan geldi. Soma'da halka yerde tekme tokat atan zihniyet ve anlayış, Ağrı'da siyasi çıkarları doğrultusunda Soma'yı suiistimal ederek, 3 yıldır açılışı yaptığı okulun ismini değiştirip adını Soma koyuyor. Dolayısıyla burada ciddi bir suistimal, duyguya yönelik bir istismar var, inanca yönelik bir istismar var. Ciddi bir rüşvet politikası yürütülmektedir, insanlar tehdit edilmektedir. Sayın Dışişleri Bakanı'nın 'Bize oy vermezseniz hizmet olmayacak' şeklinde ciddi siyasi tehditler yapmaktadır. Seçimler demokratik ortamda olur, seçimler silah gölgesinde olmaz, AKP'nin burada yapmak istediği zoraki bir seçimi elde etmedir. Duyumlar var umarım bu duyumlar spekülasyonlardan ibarettir, dışarıdan getirilenler tarafından seçim çalışmaları adı altında bazı müdahaleler var" diye konuştu. (Özgür Gündem)