BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP ile ittifak iddialarını değerlendirerek, "Bu istenir ve arzu edilirse son gün, son saatte de bu mümkündür. Kendi teşkilatlarımdan çok, MHP teşkilatlarına mensup arkadaşlar aradılar, ittifakın gerçekleşmesi noktasında" dedi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. ‘MHP ile ittifak söz konusu mu?’ sorusuna cevap veren Destici, “Bu istenir ve arzu edilirse son gün son saatte de mümkündür. Biz milletin ve ülkenin menfaatini düşünen bir siyasi partiyiz. Tabanımızdan gelen talebi, ülkücü ve milliyetçi camiadan gelen talebi hiçe sayamazdık. Kendi teşkilatlarımdan çok Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatlarına mensup arkadaşlar aradılar ittifakın gerçekleşmesi noktasında. Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Hiçbir ön şartta bulunmadık. MHP Genel Başkanının ve değerli yöneticilerinin vereceği karara saygı duyarız. Ama milletin böyle bir arzusu açık” ifadelerini kullandı.

7 Haziran genel seçimlerinde Saadet Partisi çatısı altında seçimlere katıldıklarını hatırlatan Destici, “Mustafa Kamalak Bey’in ‘sevabın büyüğünü siz aldınız’ şeklinde bir sözü vardı. Ben de şimdi onlara ‘buyurun, sevabın bu sefer de büyüğünü siz alın sevapları dengeleyelim’ dedim. Yarın ahirette birbirimizin terazisi fazla basmasın. Çatı Büyük Birlik Partisi olsun. Çünkü ortada Saadet Partisi ile girilmiş ve alınmış bir sonuç var. Yüzde 7’lerde başladığımız bir seçimi 2 küsurlarda bitirdik. Bir takım araştırmalar neticesinde söylüyorum” diye konuştu.