Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ‘Sivillere yargı muafiyeti’ getiren 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile ilgili tartışmaları değerlendirdi.

15-16 TEMMUZ İBARESİ EKLENİRSE SORUN ÇÖZÜLÜR’

Partisinin Polatlı ilçe teşkilatında basın toplantısı yapan Destici, bir gazetecinin “Son KHK, hükümetin ve muhalefetin gündemindeki önemini koruyor. Siz bir değerlendirme yaptınız ama son gelişmelere göre yeni bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorusuna Destici şu yanıtı verdi:

“Son KHK’ya baktığımız zaman hükümetin meramının şu olduğunu görüyoruz: “15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı resmi ve sivil vatandaşlarımızın korunmaya alındığını söylüyorlar. Buna kimsenin karşı olduğu yok. Bunlar darbeyi engellemek isterken yaşanmış olaylardır. Elbette bunların cezai bir takım müeyyidelerle karşılaşmasını istemiyoruz. Fakat KHK’daki metinde 15-16 Temmuz ibaresi net biçimde ortaya konulmalıdır. Hükümet sözcüleri de zaten amaçlarının bu olduğunu ifade ediyorlar. Burada yapılacak olan açık ve nettir: ‘Devamı’ niteliğindeki ibarenin çıkarılarak, yerine 15-16 Temmuz ibaresi eklenirse sorun düzeltilmiş olur.”

‘HÜKÜMETİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ’

Hükümetin bu konuda direnmemesi gerektiğini söyleyen Destici, şöyle dedi: “Herkesin daha hassas olması gerekiyor, üzüm yemeyi tercih etmeliler. Hükümetin de direnmemesi, ısrarcı olmaması gerekiyor. Ben hükümet çevresinden arkadaşlarla da görüşüyorum, onlar da kamuoyuna açıkça söylemeseler bile bu işin düzeltilmesi gerektiğini söylüyorlar. Hükümetin gereğini yerine getirmesini bekliyoruz.”

Kaynak: CNN Türk