CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntülerinin Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla servis yapıldığı iddiasına yönelik ses kaydına Baykal'dan da yorum geldi.

Baykal, "Öncelikle bir durum var. Bu durumla ilgili konunun muhatabının açıklama yapmasını bekliyorum. Gelen açıklamayı bekleyeceğiz. Gelen açıklamaya göre biz de açıklamamızı yapacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu sabah Manisa'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Başbakanlık koltuğunda oturan zat’ın süratle bir açıklama yapmasını bekliyorum. Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının asıl nedeni de budur. Asıl fail odur. Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz” demişti.

Başbakan Erdoğan da bu iddiaya "Baykal ile ilgili olay vardı ya, bunu benim ayarladığımı söylüyorlar. Gene bir montaj. Kılıçdaroğlu denilen ahlak yoksulu adam, diyor ki 'açıklama yapsın. Neyin açıklamasını yapacağım. Bu orada sosyal medyaya düştüğü zaman, onu sosyal medyadan kaldıran kim? Ben kaldırdım ben. Böyle montajlarla bir yere varamazsınız. Yarım saat içinde onu sosyal medyadan kaldıran Başbakan'a, bu saygısızlığı, hakareti yapamazsın. Biz inancımızın gereği, bu tür ahlaksızlıkları yapacak kadar ahlaksız, densiz değiliz" yanıtını verdi.

İlgili haber:
İddiaya göre Deniz Baykal videosunu Başbakan Erdoğan servis etmiş