CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, ‘Adalet Yürüyüşü, Katar krizi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Katar politikasını değerlendiren Baykal, “Bu tablo içinde ben peşin bir reçete söylemeden, kaygıyla, yüreğim ağzımda ama soğukkanlılıkla izlemeye çalışıyorum. Bu dönemi yürütmeye çalışan arkadaşlara başarılar dilerim. Allah güç kuvvet versin. Dikkatli olsunlar, bugüne kadar yaptıkları hataları sakın ha devam ettirmesinler" dedi.

Adalet Yürüyüşüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykal, “Bu sıcakta güç şartlar içinde günlerdir yürüyen bu insanlara saygı göstermek gerekiyor. Arkadaşlarımı kutluyorum. Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım" ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı tatilini memleketi Antalya'da geçiren Deniz Baykal, bayram namazının ardından gündemi değerlendirdi.

Baykal’ın açıklamaları şöyle:

 “Müslüman camiası olarak herhalde kendimizi sorgulayacağız. Bu bayramı öyle bir sorgulamanın vesilesi haline getirirsek görevimizi yapmış oluruz. İslamiyet iyi insan olmanın çıkış noktasıdır. Her birimiz iyi insan olma sorumluluğumuzu unutmayacağız."

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'

 “Bu yürüyüşü sadece yürüyen insanların eylemi gibi anlarsak yanlış yaparız. Bu yürüyüş hak ve adalet isteyen, acıları sonlandırmak isteyen büyük bir çoğunluğun yürüyüşüdür. Bu sıcakta güç şartlar içinde günlerdir yürüyen bu insanlara saygı göstermek gerekiyor. Arkadaşlarımı kutluyorum. Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım"

KATAR KRİZİ

“Kaygıyla, tedirginlikle izliyorum. Peşin karalama, suçlama anlayışı içine girmemeye gayret ediyorum. Çünkü anlıyorum durumun karmaşıklığını. Niye buraya geldiğimizin sorgulaması hakkımızı mahfuz tutuyorum. Onun zamanı vardır. Bu tablo içinde ben peşin bir reçete söylemeden; kaygıyla, yüreğim ağzımda ama soğukkanlılıkla izlemeye çalışıyorum. Bu dönemi yürütmeye çalışan arkadaşlara başarılar dilerim. Allah güç kuvvet verin. Dikkatli olsunlar, bugüne kadar yaptıkları hataları sakın ha devam ettirmesinler. Boş sözlerle gerçekçi olmayan hedeflere yönelerek bizim çıkarımıza olmayan rollere kalkışarak Ortadoğu'da bir noktaya ulaşmak mümkün değildir.

Türkiye'nin faydasını gözetmeliyiz. Bunu gözetirken de bu kargaşa içinde tamamen uzaktan eli kolu bağlı seyirci konumunda olmalıyız teklifini yapmıyorum. Şartların gerektiği inisiyatifleri elbette almalıyız. Kendimizi saydıracak tavırları sürdürmeliyiz."

(Kaynak: Gerçek Gündem)