Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la sürpriz bir görüşme gerçekleştiren CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AKP’yle koalisyon kurmanın yolsuzlukların üstüne gidilmesine engel olmadığını savundu.

Baykal, Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda Erdoğan ile görüşmesi hakkında detayları verdi. Baykal, Kanal D'ye yaptığı açıklamada MHP ve HDP'nin bir araya gelmeyişinin AK Parti'siz bir koalisyonu mümkün kılmadığını söyleyerek AKP-CHP yakınlaşmasına dair ipucu verdi. Kendisinin koalisyon görüşmesi yapmaya yetkisi olmadığını söyleyen Baykal, Erdoğan'ın erken seçim konusunda kendi görüşmesi ile bugün yaptığı konuşma arasında tutum değişikliği olduğunu belirtti. 

Baykal, Erdoğan'la olan görüşmesini şöyle anlattı:

"Türkiye’nin bu ortamında ne yapmak lazım bunu konuştuk. Koalisyon görüşmesi için gitmedim. Herhangi bir yetkiyle de gitmedim. 'Niye beni çağırdı?' dedim kendime. Herhalde meclis başkanlığına vekalet edeceğim diye. Bir de yıllarca siyasette bulunduğum için... Görüşme koalisyon görüşmesi şeklinde geçmedi. Zaten ne benim ne de onun yetkisi yok. Onun görevi kurulan koalisyonu onaylamak. İnsanlar uzun süre iktidarda olunca söylenmesi gereken her şeyi etrafındakilerden duyması mümkün değil. Önemli olan şeyleri söyledim. İktidarı aynı şeyleri duyma tutsaklığından kurtarmaktan lazım."

'AKP'NİN ÖNEMLİ BİR BAGAJI VAR'


Baykal Muhalefetin olmazsa olmaz şartı olan yolsuzluk iddialarının AKP'nin önemli bir bagajı olduğunu savundu ve AKP'siz bir koalisyonun gerçekleşmediğini belirtti;

"Partilerin programları birbiriyle örtüşüyor ama hükümetle örtüşmüyor. Sorun burada. Bir seçim yapıldı. AKP’nin önemli bir bagajı var. Muhalefetin haklı olduğunu kabul edemediği haklı olarak yükleri var. Üç muhalefet partisi bir araya gelip koalisyon kurabilse bir sıkıntı yok. Ama kimlik siyasetleri nedeniyle bu olmuyor.Yarın AKP ile bir koalisyon kurulsa bu yolsuzlukların üzerine gitmeye engel değil. Parti gruplarının gücü ile alakalı bir durum bu."