HDP Sözcüsü Osman Baydemir, referandum kampanyasının ikinci aşamasına Şırnak’tan başladı.

Baydemir, HDP Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik ve Aycan İrmez, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile birlikte Şırnak, Silopi ve Cizre’de seçmenlerle bir araya geldi. Yol boyunca bir çok kez polis ve jandarma ekiplerince durdurulan heyet, sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan çatışmalar sonucu kullanılamaz hale gelen HDP il binasının açılışını yaptı. Heyet adına söz alan Baydemir, "Şırnak'ın yıkılmasına hayır! Şırnak'ın 'Hayır'ı Mem û Zîn Destanı gibi olacak" dedi. 

Baydemir, şöyle konuştu:

Sizin acılarınız önünde eğiliyorum. Bu halkın yaşadığı acı ve emek boşa gitmeyecek. Almanya ve Japonya dünya savaşlarında yıkıldı fakat Almanya ve Japonya halkı yeniden ayağa kalktı. Enfal ve Halepçe'de yaşanan büyük acılar Kürt halkının acılarının kefareti oldu. Bu yaşadıklarımız bir kez daha düzelecek. Zulüm bu topraklardan gidecek. Bu kapının açılışı ile bize yeni bir kapı açılacak. Şırnak'ın yıkılmasına, Taybet Ana'nın öldürülmesine 'Hayır' diyoruz. Şırnak'ın 'Hayır'ı Mem û Zîn Destanı gibi olacak.

DİRENİŞ ISLIKLARIYLA PROTESTO EDİYORUZ 

Referandum şarkımız yasaklandı. Ancak nasıl ki Apê Musa o yasaklamaları ıslık çalarak protesto etmişti, biz de bugün bu yasaklamayı, direniş ıslıklarıyla protesto ediyoruz. HDP il örgütünün kapısını bugün açıyoruz. Bu kapı özgürlük, barış kapısıdır ve bizim yaralarımızı saracağımız kapıdır. Faşizm bu halkın duygularını elinden alamayacak. Nasıl Saddam kendi zulmünün kurbanı oldu, zalimler de bilmelidir ki gün gelecek kendi zulümlerinin kurbanı olacaklar. Allah'ın izni ile 16 Nisan’da 'hayır’lı bir kapı açılacak. Faşizm ve katliam bu topraklardan gidecek. Botan halkından ricam ele ele verelim, yürek yüreğe verelim. İyi bilsinler ki zulümle, zorbalıkla, evlerimizi yıkmakla bu halk baş eğmez. Bu halk onurundan, özgürlüğünden vazgeçmeyecek. 16 Nisan’da sandıklarda 'hayır'larla bunu göstereceğiz.