HDP Antep İl Örgütünün iftar programına HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, EMEK, ESP, Eğitim-Sen, İHD, KAMU SEN ve Bingöllüler Derneği ’nin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

‘ZULMÜ GÖRMEZLİKTEN GELEN DİLSİZ ŞEYTANDIR’

dihaber'de yer alan habere göre Mahmut Toğrul, zulme karşı durmanın önemine değinerek, “Hazreti Ali zulme karşı direnin, zulmün olduğu yerde zulme buyun eğmeyin, zulmü görmezlikten gelmeyin, zulmü görüp şahit olup sessiz kalanlar, dilsiz şeytandır demişti. Bizlerde bu zulme karşı dayanışmamızı ve mücadelemizi büyütmek için el birliği yapmamız gerekiyor” dedi.

‘İNKARCI BİR ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Toğrul’dan sonra konuşan İbrahim Ayhan ise, “Ramazan ayı içinden geçtiğimiz bu kötü zamanlara karşı, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesine vesile olacak bir aydır. Bu açıdan ramazan ayını birliğimize ve beraberliğimize daha büyük katkı sağlaması niyetiyle daha güçlü ele almak durumundayız. Biliyorsunuz ötekini yok ederek imha ve inkâr ederek ortadan kaldırmaya çalışan bir siyasal zihniyetle karşı karşıyayız. Bizler bu siyasal zihniyete karşı çoğulculuğu ve kardeşliği esas alan bir mücadelenin yürütücüleriyiz” sözlerini kullandı. 

HDP sözcüsü ve aynı zamanda Urfa Milletvekili Osman Baydemir de halkın artık eşit ve özgür bir yaşam istediğini ve HDP’nin eşitçe özgürce yaşamın anahtarı olduğunu ifade etti. Baydemir şöyle devam etti: “Yüzde 10 barajını 7 Haziran’da sizler sel oldunuz, o bentleri yerle bir ettiniz. Zulmün sonu yoktur. Zulmün sonu hüsrandır. Ramazan aynı zamanda empatidir. Aynı zaman da zulme karşı direnmektir. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için hepinizden müsaade alarak selamınızı alıyorum. Sizden aldığım selamları Selahattin ve Figen’e ileteceğim. Ancak inanın ki bir gün gelecek, Selahattin Demirtaş burada olacak” dedi.