HDP’nin geçtiğimiz hafta tahliye edilen Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in tahliyesine yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine HDP’den açıklama geldi. Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada "CMK’da tahliye edilen bir sanığın tahliyesine itiraz etme müessesesi yoktur" dedi.

Baydemir, mahkemeye dosya sunularak mahkemenin baskı altında tutulduğunu ifade etti.

Hükümete ve Adalet bakanı'na seslenen Baydemir, "Selam Tevhid davakumpas mı? Eğer kumpassa Ayhan Bilgen neden yargılanıyor. Eğer Selam Tevhid Davası bir gerçekse siz neden yargılanmıyorsunuz? Sayın Adalet Bakanı siz de Selam Tevhid soruşturmasında dinlenenlerdensiniz" diye konuştu.

Baydemir'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

Bir mahkeme tahliye ettiğinde ona yargı yolu kapalıdır. Bakın, 5 Haziran Diyarbakır Miting saldırısının sanıklarından olan Burhan Gök tahliye edildi ağustos ayında. Gene ağustos ayında bu tahliyeye itiraz edildi. Ancak bu talep görüşülmeden reddedildi. Mahkeme, "mahkemenin verdiği tahliye kararına itiraz yolu kapalıdır" dedi. Dolayısıyla tahliyeye yapılan itirazın kabul edilmesi hukukun çiğnenmesidir. Kanunda mevzuatta yeri olmayan bir talimatın yerine getirilmesidir. Yargı HDP ve HDP milletvekilleri hakkında karar vermiyor. Karar veren külliyenin ta kendisidir. 

Bu talebin resen reddedilmesi gerekirken Diyarbakır cumhuriyet savcısı dosyaya 2 klasör gönderiyor. Suç işleyerek gönderiyor. Bu dosyalarda 2011-2014 arası Ayhan Bilgen hakkındaki tape kayıtları var. Bu tapeler Selam Tevhid kumpas davasındaki 7000 kişinin hukuka aykırı dinlendiği hazırlık soruşturmasından. Söz konusu dosyada yazarlar, siyasetçiler, akademisyenler kumpasla dinlenmiştir. Hükümet ne diyor Selam Tevhid davası bir kumpastır, hukuksuzluktur” diyordu. Bu davayı hazırlayan hakimler, savcılar, polisler şu anda tutuklu.

Biz hükümete, adalet bakanına soruyoruz: Selam Tevhid davası kumpas mı? Eğer kumpassa Ayhan Bilgen neden yargılanıyor. Eğer Selam Tevhid Davası bir gerçekse siz neden yargılanmıyorsunuz? Sayın Adalet Bakanı siz de Selam Tevhid soruşturmasında dinlenenlerdensiniz. Aynı kumpasa maruz kalan Ayhan Bilgen’İ hangi hukuk ahlakıyla dosyaya koyuyorsunuz. Kaldı ki Bilgen hakkında Diyarbakır 5. ACM’de görülen dosya dokunulmazlığı kaldırılan dosya. Oysa sizin sonradan gönderdiğiniz dosyalar, dokunulmazlığının devam ettiği, fezlekesi olmayan dosyalar. Hukuk katlediliyor. Bunu reddediyoruz. 

Bir kez daha bütün hukuk otoritelerini, bu kumpasa itiraz etmeye davet ediyoruz. Eğer Selam ve Tevhid dosyasındaki kumpası delil olarak kullanıyorsanız o zaman sizin cemaatle kumpas ortaklığınız güncelliğini olduğu gibi koruyor. 

HUKUKSUZLUK SİZİN DE BOYUNUZU AŞIYOR

Bu hukuksuzluğun faili bu hukuk katliamının failleri de bize uyguladıkları aynı hukuka maruz kalsınlar. Tek temennim bu. Artık bıçak bırakın kemiğe dayanmayı, kemiği kesiyor. Ayhan Bilgen’in ve tüm arkadaşlarımızın yanındayız. Zulme boyun eğmedik, eğmemeye devam edeceğiz. Ne istiyorsunuz? Zulümle abat olunmayacağını göreceksiniz. Zulümle bir rejim inşa edilemeyeceğini göreceksiniz. Bütün bu hukuksuzluklar öyle bir noktaya ulaştı ki sizin de boyunuzu aşıyor. Siz de bu hukuksuzluk deryasında boğulacaksınız. Hukuk tecelli edinceye kadar itirazlarımız, çabalarımız ve mücadelemiz devam edecektir.