HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, PKK’lilere ait Garzan Mezarlığı’nın iş makineleriyle ortadan kaldırılmasına "Bu mu sizin insanlığınız? Bu siyasi iktidar tüm insani değerlerini kaybetmiştir" diyerek tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, 2. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Bir düğün salonunda gerçekleşen kongreye, HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Parti Meclisi (PM) üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 

Osman Baydemir'in konuşmasından satır başları şöyle: 

'İKTİDARLARI İÇİN 3 BİNDEN FAZLA EVLADIMIZIN CANINA KIYDILAR'

Yüzyıllardır halka her türlü zulmün yapıldığını, ama halkın asla boyun eğmediğini söyleyen Baydemir, zulüm ve öldürmeyle bir yere varılmayacağını belirtti. Bir toplumun onuru için yaşadığını ifade eden Baydemir, "Bunlar iktidarlarını yaşatmak için 3 bini aşkın evladımızın canına kaydılar.

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan etnik, inanç çatışmalarının sona ermesi, yine Kürdistan, Anadolu ve Türkiye coğrafyasında herkesin eşit ve kardeşçe yaşamasının paradigmasını ortaya koyan barış elçisi Sayın Abdullah Öcalan'a tecrit uygulayan bir anlayış, ancak ve ancak çatışmadan beslenen bir anlayıştır.

Türkiye'de tüm sorunların Meclis’te çözülmesi için bir karış yolumuz kalmıştı. Ama tek başlarına iktidar olmayan AKP, sırf iktidara gelsin diye şehirlerin yıkılmasına, insanların ölmesine yol açan çözüm masasını devirdi. Bunlar Allah’tan korkmazlar. Türkiye'de AKP'yi ayakta tutan tek bir şey var o da zor, silah, tank ve top. Varlığını şiddette gören bir iktidarın sonu hüsrandır. Dünyanın onlarca rejimi bu örneklerle doludur" diye konuştu. 

'BUNLAR İNSANI DEĞERLERİNİ YİTİRDİLER'

Baydemir, konuşmasında Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyü kırsalında bulunan ve farklı dönemlerde yaşamını yitirmiş 267 PKK'linin mezarının bulunduğu Garzan Mezarlığı’nın iş makineleriyle ortadan kaldırılması üzerinde de durdu.

Baydemir, bu duruma dair tepkisini ise, "İman sahibi olmadan insan olmak gerekiyor. İnsan olmayanlar asla iman ettiklerini söyleyemezler. Bir cenazeyi teşhir etmek, bir insan ve iman sahibinin yapabileceği bir şey değildir. Bitlis'te mezarları tahrip edip, cenazeleri çıkarıyorlar. Bu mu sizin insanlığınız? Bu siyasi iktidar tüm insani değerlerini kaybetmiştir. İnsanlığını kaybetmiş bir siyasi iktidarın peşinden gitmek helak olmaktır. Daha fazla helak olmak istemiyorsanız bu zulüm çemberinden çıkın. Bunlar kirlendiler, kirlendikçe de etraflarını da kirletiyorlar" sözleriyle gösterdi. 

Baydemir'in konuşmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde yeni yönetime Mensur Işık, Çiller Fırat, Cesim Arslan, Sadrettin Çapın, Abdurrahim Dinçer, Hüseyin Demirel, Fatih Tunç, Vedat Çelikel, Savcı Arslan ve İnan Demir seçildi.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı