HDP Milletvekili Osman Baydemir, "Nasıl Saddam kendi zulmünün kurbanı olduysa, nasıl ki Dehaklar, Firavunlar kendi zulümlerinin içinde boğulmuşlarsa, bugünün Dehakları, Nemrutları da kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" dedi.

HDP'li bir grup milletvekili, Şırnak'ta sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar nedeniyle evlerini terk ederek, kent çevresinde kurdukları çadırlarda yaşamını sürdüren aileleri ziyaret etti.

Çadırlar ziyaretleri esnasında HDP Milletvekilleri adına konuşan Osman Baydemir, Kürdistan'da soykırım saldırılarının söz konusu olduğunu savunarak, "Halkımız şunu iyi bilmeli ki her nerede, dünyanın neresinde zulüm varsa, bu zulmün karşısında da direniş vardır. Bugüne kadar hiç bir zalimin zulmü sonuna kadar devam etmemiştir. Günü gelmiştir ki zalimler kendi zulümlerinin kurbanı olmuştur. Nasıl Saddam kendi zulmün kurbanı oldu, nasıl ki Dehaklar, Firavunlar kendi zulümlerinin içinde boğulmuştur, bugünün Dehakları, Nemrutları da kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" diye konuştu.

Halkın, devletin zulmünden kaynaklı çadırlarda kalmak zorunda kaldığını ifade eden Baydemir, "Şırnak halkı bu zor şartlarda yaşamını sürdürme mücadelesi veriyor. Şırnak halkın bizden talep ve istekleri ne olursa yerine getireceğiz ve onların birer hizmetçisi olacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocukların, bu zulme karşı mücadele eden annelerimizin hizmetinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'daki siyasal ve çatışmalı sürece de değinen Baydemir, "Ortadoğu'da bu güne kadar gelişen insanlık, savaş politikaları ile parçalanmıştır. Ancak biz buna karşı umudumuzu yetirmeyeceğiz. Biz aydınlık günler için umudumuzu yetirmeden insanlığı inşa etmeye devam edeceğiz. Bu halkın mücadelesi Botan topraklarından zulmü yok edecektir. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

(Kaynak:DİHA)