Seçimlerde yüzde 55 oy alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nazım Ateş’ten görev mazbatasını aldı.

Mazbataların alınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ndeki devri teslim töreni yapıldı. Eski belediye başkanı Osman Baydemir, eş başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı kırmızı gülle karşıladı.

Diyarbakır seçimlerinde zaferle çıkan Büyükşehir Belediye eş başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, İl Seçim kurulundan mazbatalarını aldıktan sonra görevi Belediye Başkanı Osman Baydemir’den devraldı. Baydemir, yeni eş başkanları kapıda güllerle karşıladı.

Belediyenin hizmet bayrağını devreden Osman Baydemir, parti içinde siyasete devam edeceğine dönük mesajlar vererek, “Halkımızın özgürlük ve onurlu bir barışa ulaşıncaya kadar bize ihtiyaç duyulduğu her yer ve pozisyonda görev almaya hazırız. Partimiz içerisinde mazlum halkımızın emrindeyiz. Bize hangi pozisyonda ihtiyaç varsa baş göz üstüne gücümüz oranında haklı davasında güç vermeye devam edeceğiz” dedi.

Gazetecilerin "isminiz BDP ve DTK eş başkanlıkları için geçiyor" sorusuna Baydemir Kürtçe olarak “Kurban- hayran olayım bunlar erken şeyler acele şeyler” yanıtını verdi.

ORTAM DİNLEMESİ YAPANLARA TEŞEKKÜR

Eski belediye başkanı yerine önceki belediye başkanı olarak anılmak istediğini söyleyen Osman Baydemir, gülerek isim vermeden ortam ve teknik takip dinlemesi yapanlardan da helallik dileyerek şunları söyledi:

“Ben 7-8 kez Diyarbakır’dan hatır istedim. Ama bir kesimi unuttum o kesim de hakkını helal etsin. Hazır medya buradayken onlardan da helallik dileyim. O da şu ki 10 yıllık zaman dilimi içerisinde adeta 1 dakika bizleri yalnız bırakmayan, gittiğimiz her ortamı dinleyen, teknik takibe alan ve bu konuda gece gündüz emek sarf eden bir kesim de var. Onların emeğini de unutmamak gerekiyor. Emin olun birgün bu ülke demokratikleşecek ve bu arşivlerden biz gerçek manada demokrasi mücadelesinin onurlu bir barış mücadelesinin belgeselini canlı canlı çıkarma imkanına sahip olur.” (ANF)