BDP Merkez Seçim Komisyonu, BDP belediye başkan aday adayı Mehmet Demir'in dosyasının iade edilmesi üzerine çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Mehmet Demir'in seçim genelgesinde belirtilen kriterlerini taşımadığı için dosyasının iade edildiği ileri sürüldü.

Açıklamada, şöyle denildi; "Batman ilinde aday adaylığı başvurusunda bulunan Mehmet Demir'in hem il komisyonumuzu hem de merkezi komisyonumuzu itham eden ve bağlayan açıklamaları basında yer bulmuştur. Merkezi seçim komisyonu olarak aday adaylarının başvuru değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşmayı doğru görmüyoruz. Fakat bu başvurucunun, komisyonlarımıza dönük açıklamaları nedeniyle kısa bir açıklama yapmayı zorunlu görüyoruz. Merkezi komisyonumuz Mehmet Demir'in Batman Belediyesi başkanlığı aday adaylığı için seçim genelgemizde belirtilen kriterleri taşımadığını, o yeterliliğe sahip olmadığını, bu nedenle başvuru dosyasının kabul edilmeyeceği değerlendirmesini yapmıştır. Bu nedenle kendisinin dosyası iade edilmiştir. Kendisi ön seçimlere katılmayacaktır."

KAZANAN İSİM SABRİ ÖZDEMİR OLDU

Yapılan temayül seçimlerinde BDP Batman Belediye Başkan Adayı olarak Sabri Özdemir birinci sırada geldi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde BDP Batman Belediye Başkan Adayını belirlemek için BDP Batman İl Başkanlığı ve Genel -İş Sendikasında kurulan sandıklarda 1780 delegeden 1443'ü oy kullandı.

12 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde, Sabri Özdemir 386 oy alarak birinci olurken, Mustafa Tekik 235 oy ile ikinci, M.Selim Aratemur 162 oy ile üçüncü oldu.

Oy sayımı öncesi BDP il binası ve Belediye Çay Bahçesi'nde toplananlar seçim sonuçlarını beklerken, 12 aday adayıyla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti. Resmi sonuçların ise önümüzdeki günlerde BDP Genel Merkezi tarafından açıklanacağı belirtildi.