İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah 22 ilde düzenlenen 'paralel operasyon'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada 'sözde örgüt' vurgusu yapan Başsavcılık, ''Emniyet istihbarat şubesinde görevli 39 şüpheli hakkında 21 Temmuz tarihli arama yakalama gözaltı talimatı verildi. Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı'' açıklamasında bulundu.

BAŞSAVCILIK'TAN 'SÖZDE ÖRGÜT' VURGUSU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, 39 şüpheli hakkında yakalama, arama ve gözaltı talimatı verildiğini belirterek, 15 şüphelinin gözaltına alındığını, uygulamanın halen devam ettiğini açıkladı.

Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan ve gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildiğinin ve 52 şüpheli gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, sözde Selam-Tevhid örgütü kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlandığı ve takipsizlik kararı verildiği duyuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun imzasını taşıyan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kapatılan Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. ile yetkili bölümünde 2010 yılından beri yürütülen ve daha önce konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılan “Sözde Selam-Tevhid” adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlandığı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu 251 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildiği duyuruldu. (BirGün)