Bu akşam internet üzerinden yayınlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili Başbakanlık’tan yazılı bir açıklama geldi.

Medya Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili haberleri görmezken Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamayı haber yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır.”

Bu arada twitter’dan çok sayıda ses uzmanı kaydın montaj olduğu iddiasına karşı çıktı. İşte onlardan birkaçı:

@HAYKOCPQN 

Frekans ses isleri ile ugrasan biri olarak; boylesi bir ses dalgasi benzetmesi ve hatta kurgusunun yaratilmasi mumkun degildir.

‏@ayseacar_

akp li arkadaşlar montaj deyip hırsızlığı savunmayın. Böyle 1 montaj mümkün değil teknik olarak. ömrümüz ses montajıyla geçti meslek yüzünden

‏@ayseacar_ 

@nisasibelerhan mümkün değil dostum.. çok dikkatli dinledim. vurgulara dikkat ettim. zaten böyle bir teknoloji henüz yok

Müzisyen ve ses mühendisi Attila Özdemiroğlu da Twitter aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

Farklı kaynaklardan montajlanmış konuşma sesi çok kolay anlaşılır. İçinde bulunulan ortam ve çevre sesi değişir. Kayıtları tekrar analiz ettim. Aramalar arasındaki montaj dışında hiçbir ek yok. Arka plan seslerden anlarsınız. İlk kayıtta telefon hatlarında sıkça olan diğer konuşmaların karışması bariz. 2.arama oldukça temiz bir hattan yapılmış.

İlgili haber şöyleydi:

Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydı çıktı