Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken, Başbakanlık merkez binada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendirmek için bir araya geldi.

Çıkışta heyet adına açıklama yapan Önder, “Gelinen nokta ve bu güne kadar yapılanlar ve bundan sonrasına dair kapsamlı bir değerlendireme ve görüş alışverişinde bulunduk. İçinden geçmekte olduğumuz bu çatışmasızlık sürecinin çok kıymetli olduğunu, korunması ve kalıcılaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Gerek İmralı’da Sayın Öcalan’la gerek KCK yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerin ve halktan değişik siyasal kurumlardan aldığımız izlenimleri paylaştık. Hükümet cenahında yapılan değerlendirmeleri de dinledik. Rutin görüşmelerimizden birisiydi. Bu tarzı toplantıları yeri geldikçe değişik siyasi heyetlerle de yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Önder, ayrıca yeni bir İmralı ziyareti için tarih olmadığını, bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta sonu gitmeyi umduklarını belirtti. 'Çözüm sürecinin yasal zemine kavuşması başından beri bir talebiniz vardı. Bu talebi ilettiniz mi?' sorusuna ise Önder şu cevabı verdi: “Üzerinde çalışıldığı söylendi genel olarak. Konuştuğumuz çerçeve bundan ibaret.” (haberimport)