CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "Ciğerim yanıyor" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?" diye sordu.

Partisinin Kadın Kolları toplantısında konuşan CHP liderinin hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Erdoğan'ın "Ciğerim yanıyor" sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Öyle birilerinin dediği gibi ateşin ciğeri falan yaktığı yok. Ateş düştüğü yeri yakar. Anaların ciğerini yakar. Önceleri anneler vatan sağolsun diyordu ama artık bu cümleyi kurmuyorlar. Başbakan 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' diyordu. Peki ben soruyorum, Başbakanlık yan gelip yatma yeri midir"

Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine, "Olan kime oluyor, korumasız garibana, kadına, kıza, çoluğa çocuğa oluyor. Teröre karşıyız ama onunla görüşmelerini kapalı kapılar ardında özel ilişkiye dönüştüren AKP'ye de karşıyız" diye konuştu.

KÖSTEBEK KİM!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da "yüzyılın soygunu" olarak adlandırılan Deniz Feneri e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, insanların inançlarını sömürerek topladıkları paraları kullanan bir mekanizmaya AKP'nin "kol kanat gerdiğini" savunarak, "Hangi ahlak, hangi din, hangi kültürde var bu, çıkıp anlatsınlar. Eğer bana bunun cevabını verirlerse, eyvallah. Diyeceğim ki falan dinde, falan kültürde, falan ahlakta varmış, bunlar da o gruptanmış. Eğer böyle bir grup dünyada yoksa o zaman AKP yeni bir ahlak, yeni bir kültür, yeni bir din arayışı içindedir. Yolsuzluğu örten, kul hakkı yiyenlere kol kanat geren bir anlayış. Bunun Müslümanlıkla yakından uzaktan ilgisi yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen CHP Kadın Kolları Çalışma Toplantısı'nın açılışında konuştu. Geçen haftalarda Deniz Feneri soruşturması konusunda bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu toplantıda Başbakan'a "Mahkemenin arama kararını Deniz Feneri'nin yetkililerine bildiren köstebek kim, bu köstebek senin en yakın çalışma arkadaşlarından birisi mi?" diye sorduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bir laf etsem elli yerden cevap gelir, bu lafıma hiçbir yerden cevap gelmiyor. Niye gelmiyor, merak ediyorum. Her türlü hakareti yaparlardı değil mi, pekiyi burada niye dut yemiş bülbüle döndüler?" diye konuştu. Başbakan'a Deniz Feneri'nde arama yapılacağını ilgililere bildiren köstebeğin kim olduğunu tekrar soran Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Almanya'da yüzyılın soygunu diye adlandırılıyordu, bizde de yüzyılın örtüsüne dönüştü. Akıl mantık alacak şey değil. Yeri gelince kul hakkı derler, mangalda kül bırakmazlar. Ben merak ediyorum, insanların en temiz duygularını, inançlarını sömürüp onlardan topladıkları paralarla özel çıkarları için bu paraları kullanan bir mekanizmaya siz nasıl kol kanat gerersiniz? Hangi ahlak, hangi din, hangi kültürde var bu, çıkıp anlatsınlar. Eğer bana bunun cevabını verirlerse, eyvallah. Diyeceğim ki falan dinde, falan kültürde, falan ahlakta varmış, bunlar da o gruptanmış. Eğer böyle bir grup dünyada yoksa o zaman AKP yeni bir ahlak, yeni bir kültür, yeni bir din arayışı içindedir. Yolsuzluğu örten, kul hakkı yiyenlere kol kanat geren bir anlayış. Bunun Müslümanlıkla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bunu yapan adamın da Müslümanlıkla ilgisi yoktur." (Haberler.com)