CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplantının saat 22.00’da yapılacağı duyuruldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, toplantının internette yayımlanan,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları nedeniyle gerçekleşeceği bilgisini verdi.

"BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİDİR"

Toplantıya Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ederken, toplantı arasında CHP Sözcüsü Haluk Koç basın mensuplarına açıklama yaptı.

Koç, "Başbakanlık görevini yürüten kişi istifa etmelidir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bir Başbakan şu andan itibaren istifa etmek zorundadır. Türkiye bu kirle yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye'ye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü... Yapılan o olağanüstü yasaları şimdi daha iyi anlıyoruz. Pislik örtülmek istenmektedir. Kirlilik örtülmek istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir" dedi.