Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Zaman gazetesinin "Suç mu işledik ki kapatılıyoruz?" manşetine cevap verdi. Başbakan dershane tartışmalarıyla ilgili, "Başarının ardında dershaneler var anlayışını asla kabul etmiyorum. Bunu kabul edersek bütün okulları kapatın dershanelerle devam edin demek" dedi.

Erdoğan'ın "Dershane tartışmasına" ilişkin açıklamaları şöyle:

"Biz ne suç işledik ki kapatılıyoruz gibi bir yaklaşımla bakıyorlar. Burada suç aramak suçla aramak gibi bir durum yok. Biz bir dönüşümden söz ediyoruz. Biz sağlıkta bir dönüşüm yaptık. Şehirlerde şehircilik anlayışında bir dönüşüm yaptık.

Biz bu değişimi yapmasaydık hala gecekonduların yoğunlukta olduğu yerlerde yaşıyor olacaktır.

Biz sistemde değişiklik yaptık. 35 bakanlıktan oluşan bir yöntem vardı bunların 25 bakanlığa indirdik. Bunlar hep dönüşüm. Biz 80'li ya da 90'lı yıllardaki zihniyetle mi devam ettireceğiz.

Biz bunu programlarımızda duyurmuşuz ve dershanecilikten okulculuğa geçelim dedik.

Biz dönüşüm yapıyoruz. Kapatma olayı değildir. Bunun 10 yıllık bir geçmişi vardır. Dershanecilik yapan herkese söylüyorum. Bu belli bir gruba yönelik değildir. Başarının ardında dershaneler var anlayışını asla kabul etmiyorum. Bunu kabul edersek bütün okulları kapatın dershanelerle devam edin demek.

Öğretmenlerimize saygısızlık olarak görüyorum bunu. Öğretmenlerimiz yavrularımıza hiçbir şey vermiyorlar mı.

Gelin dershaneler yerine okullar kurun ve biz size her türlü teşvik verelim diyoruz. Öğretmen fazlası varsa yazılı sınava sokmadan mülakatla devletin okullarına yerleştirelim. Daha ne diyeceğiz. Bunu devletle hükümetle böyle bir kavgaya dönüştürmek mi. Biz bunu bu şekilde ortaya koyduk. Çözümü ortaya koyduk. Eksik yerlerdeki çalışmalar tamamlandıktan sonra adımlarımı atmış olacağız.

Habere gitmek için tıklayınız...