Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in Türkiye’ye iade edilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyleyen Yıldırım, "PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslim 24 Şubat'ta Çekya'da gözaltına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. Gerekli temaslar sürüyor. Gün NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Dileriz ki Çekya bu teröristi bize iade eder. Sonuç ne olursa olsun, şu kesindir. Bundan sonra eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler. Dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Afrin operasyonuna dair bilgi veren Yıldırım, “Polisimiz, jandarmamız ve korucularımız intikal ettiler. Korucular, polisler ve polis özel harekat arkadaki emniyeti kontrol etmiş olacak” dedi.

Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

28 ŞUBAT

"Yarın takvimler bir kez daha 28 Şubat'ı gösterecek. Bin yıl sürecek denilen o karanlık darbenin yıl dönümü. Ayrıca bugün dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın ölümünün yıl dönümü. Erbakan hocamızın mekanı cennet olsun. İnançların, yaşam tarzının baskı altında olduğu o durumda, vakur duruşuyla örnek olmuştu. Erbakan hoca yemin eder, yemin ettirirdi. Biz de yemin ediyoruz ki, vatandaşlarımızın haklarını terör örgütlerine de, karanlık odaklara karşı da koruyacağız. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile dik durduk meydanı cuntacılara bırakmadık. Hayatı zehir eden, meslek liselerini adeta bitiren, bazı evlatlarımıza yaşama hakkını çok gören cuntacı zihniyeti unutmadık, unutmayacağız. Sadece insanımızın hukukunu çiğnemediler. Türkiye'nin ekonomisinin büyük bir krize girmesine neden oldular. Faturayı aziz ve cefakar millet ödedi. 28 Şubat'ın yaralarını sardık, yapılanları unutmadık. O günler geride kaldı. Hiçbir güç milletin hakkına, hukukuna, değerlerine karışamayacak, buna asla fırsat bulamayacak."

CHP’YE TEPKİ

Hükümet PYD'yi YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmemiş. Bakalım acaba gerçekler böyle mi? Ben onun için belgelerle geldim. 28 Şubat 2015'ten beri yapılan MGK toplantılarının tamamında YPG/PKK/PYD/DEAŞ'a karşı topyekün mücadele var. Bununla da kalmamışız. 19 Ekim 2016'da MGK siyaset belgesini Bakanlar Kurulu kararına dönüştürmüşüz. Mücadele amansız bir şekilde devam etmiş. Bunların terör örgütleri olduğunu dünyaya biz ilan ettik. Gel gör ki CHP'liler duymamış. Hadi bazı dost bildiğimiz ülkeler PYD'yi terör örgütü kabul etmiyor bunu biliyoruz. Türkiye'nin ana muhalefet partisine ne oluyor da aynı ağızdan konuşuyor."

‘BİZİM TARİHİMİZİN HİÇBİR YERİNDE KATLİAM YOK’

"Hocalı katliamının dün yıl dönümüydü. Yüzlerce Azeri kardeşimiz katledildi. Alçak katliamı bir kez daha lanetliyorum. Ne yazık ki dünyanın batısı çifte standarttan vazgeçmiyor. Hollanda parlamentosunda alınan 1915 kararı son örnektir. Bu bizim için yok hükmündedir. İlk önce tarihlerine bakıp kendi hesaplarını vermek zorundadırlar. En kötü sicil bu iddiaları atan ülkelere aittir. Bizim tarihimizin hiçbir yerinde sömürgecilik yok, katliam yok. Kardeşlik var. Kimse Türkiye'nin şanlı geçmişini kendi karanlık mazisi ile karıştırmasın. 90'lı yılların başında Bosna'da yaşananlar taptaze aklımızda."

AFRİN OPERASYONU

"Değerli kardeşlerim, Zeytin Dalı Harekatı'nda 39 günü geride bıraktık. Mehmetçiğimiz havadan ve karadan harekatı başarı ve kararlılıkla sürdürüyor. Afrin bir hilal gibi çepeçevre emniyete alınmış durumda. Sınırlarımıza yakın bölgeleri terörden temizledik. Özel Harekat birliklerimizle temizlik yapa yapa adım adım gidiyoruz. Polisimiz, jandarmamız ve korucularımız intikal ettiler. Korucular, polisler ve polis özel harekat arkadaki emniyeti kontrol etmiş olacak. DEAŞ'lı, YPG'li PYD'li teröristler masum insanları evlerinden uzaklaştırmaya devam ediyor. Bölge halkının yüzde 60'ı evlerini terk etmiş durumda. Bu hainler evleri boşaltıp cephaneliğe çevirmişler. Ama şimdi kazdıkları kuyulara kendileri düşüyorlar. 81 milyon milletimiz dualarıyla onların yanındadır. Vatandaşlar destek vermek için akın akın sınıra gidiyor. Her yerde vatandaşlarımız bizi Afrin'e götürün diyor. Bu millette bu vatan aşkı, vatan sevgisi oldukça hiçbir güç sırtımızı yere getiremez. Avrupa'da yaşayan milyonlarca vatandaşlarımız her gün destek mitingi düzenliyor. Aydınlarımız, yazarlarımız onur verici bir şekilde bu olayın arkasında."

BMGK’NIN ATEŞKES KARARI

"BM bir karar aldı. 30 gün süre ile Doğu Guta'da ateşkes ilan edilmesi üzerine. Guta'da bir insanlık ayıbı, dramı yaşanıyor. Yaralılara acil insani yardım bile yapılamıyor. Bu kararın amacı, bu katliamdan etkilenen bölgeden etkilenenlere yardım gitmesi. Buna destek veriyoruz. Karar alınmış olmasına rağmen, kararın mürekkebi kurumadan rejim saldırmaya başladı. Kimyasal silah kullanıldığına dair iddialar var.

Zeytin Dalı Harekatı'nı, Doğu Guta ile karıştıranlar var. Türkiye, sivillere değil, eli kanlı teröristlere karşı operasyon yapıyor. Sivilleri kurtarmak için yapıyor. Şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da Suriye halkının acılarını dindirmek için katkı vermeye devam edeceğiz. İdlib'te 6 gözlem noktası tesis ettik. Bunların amacı oradaki gerginliği azaltmak ve ateşkesi sağlamak. 

Suriye'nin tüm terör örgütlerinden temizlenerek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak asıl amaçtır. Yaşanan sivil katliamlar karşısında üç maymunu oynamadık, bundan sonra da oynamayacağız. Müttefik ülkelerden de aynı onurlu duruşu sergilemelerini bekliyoruz. Sivil insanlara yardım ellerini uzatmalarını bekliyoruz.

SALİH MÜSLİM’İN GAZALTINA ALINMASI

"PKK/PYD elebaşlarından Salih Müslim 24 Şubat'ta Çekya'da gözaltına alındı. Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. Gerekli temaslar sürüyor. Gün NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Dileriz ki Çekya bu teröristi bize iade eder. Sonuç ne olursa olsun, şu kesindir. Bundan sonra eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler. Dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz.

KDV REFORM PAKETİNİN AYRINTILARI

"2017 büyümede AK Parti iktidarının rekoru olarak tarihe geçti. İhracatta da rekordan rekora koşmaya devam ediyoruz. İhracatımız orta vadeli planımızı aşarak 157 milyar 100 milyon seviyesinde gerçekleşti. Gelecek aylarda da ihracat artışı artarak devam ediyor. Bu tasarı yasalaştığı takdirde, vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek. Vatandaşın KDV alacağı kalmayacak. KDV alacağını ödemezse, 3 aydan sonra faiz işleyecek. 

Küçük esnafa da hasılat hesaplı KDV sistemi getireceğiz. Vatandaş KDV'sini bildirdikten 2 ay sonra ödeyecek. İhracatçılarımızın ihracat ettikleri maldan alacakları KDV miktarını genişleteceğiz. Yüklendikleri KDV ve diğer KDV'lerini de alabilecekler. Hayırseverlere KDV muafiyeti getiriyoruz. Hem hayır yapıyorlar hem KDV ödüyorlar. Burada istisna getiriyoruz. Bol bol okul yapsınlar, sosyal sorumluluk projesi yapsınlar.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret yılın başında da sonunda da aynı olacak. Vergi diliminden mağdur olunmayacak. İlave istihdam sağlayan işletmelere yıl boyunca damga vergisi, gelir vergisi desteği sağlıyoruz. 'Bir senden bir benden' programını da hayata geçiriyoruz. Kadınlarımızın iş hayatına katılmalarını da teşvik ediyoruz.

16 YAŞ ÜZERİ ARAÇLARIN HURDAYA AYRILMASI

16 yaş üzeri her türlü aracı hurdaya ayıranlara 10 bin TL'ye kadar teşvik veriyoruz. Yollardaki araçların trafik güvenliğini artırıyoruz. Minibüsçüler lüzumsuz yere fazla vergi ödüyorlardı artık daha az vergi ödeyecekler.

AKP-MHP İTTİFAKI

"AK Parti olarak Yenikapı ruhuna ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmaya devam ediyoruz. Cumhur ittifakı ile seçimlerde birlik ve beraberlik devam edecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerinde yüzde 50'den fazla oyla cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz. Bu CHP değil miydi referandumda hayır cephesini açan? Gizli, saklı ittifaklara gerek yok. Herkes nerede duracağına karar versin. Ana muhalefet partisi son iki seçimdir bunu zaten yapıyor. Siyasi partilerin birbirlerine yaklaşması kardeşliğimiz için de önemli. Daha görüşmeler başlamadan ana muhalefet çarpıtmaya sulandırmaya başladı, bu ittifak değil, koalisyondur diye. Bizim evde oyların yarısı HDP'ye yarısı CHP'ye gitti diyen partili senin partilin değil miydi ey CHP?"