Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yenikapı ruhunun incindiğini söyleyen Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, , "Yenikapı ruhuna ne yazık ki uyum sağlayamayanlar, hatta Yenikapı Ruhu'nu kaybedenler oldu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Ana muhalefet genel başkanı o gün Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimi deyip, ardından kontrollü darbe deyip tüm inandırıcılığını yitirdi. Bir de çıkıp ‘Yenikapı ruhu’nu savunan tek lider benim’ diyor. Keşke böyle olsaydı. Ama siz çıkıp da yalnız 250 şehidimizin ve gazilerimizin değil 80 milyonun ruhunu incittiniz."

"Yenikapı demek birlik, beraberlikse bu ülkenin milli birlik ve beraberliği zırh gibi.Bu ruh, Çanakkale ruhu gibi milli bir ruh olarak doğdu ve öyle de kalacak"

Başbakan Yıldırım’a Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları da soruldu.

Yıldırım şöyle konuştu:

"Kriterlerimiz çok netti. Değerlendirilen TSK personelinde liyakat, ehliyet aradık. Ancak elbette FETÖ ve bölücü terör örgütü ile mücadelede kararlı bir duruş da bizim için önemli bir kriter oldu. Atamalara bakıldığında zaten bunu net biçimde görmek mümkün. Ordu, Türk milletinin ordusudur. Bundan ötesi de laf-ı güzaftır."

Binali Yıldırım, Akıncı Üssü Davası'na müdahil olmasını da değerlendirdi.

“Devletim adına, milletim adına, şehitlerimiz adına davaya müdahil olmayı istedim" diyen Yıldırım, “Böyle bir davaya müdahil olmak, şehitlerimizin, milletimizin, devletimizin hakkını aramak bizim boynumuzun borcudur” dedi.