ABD gezisini tamamlayan Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalar yaptı. Soru cevap bölümünde bir gazetecinin Numan Kurtulmuş’un partinin genel başkanı olacağı iddiasını sorması üzerine Başbakan Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Bunların hepsi hayali şeyler. Sağır duymaz uydurur kabilinden. Sağır kardeşlerime hakaret olmasın. Partimizin yetkili kurulları var. O kurular ne tür bir karar verirse o karara uyulur. Partimizin dertleriyle dertlenmeyenlerin açıklamaları suyu bulandırmaktan başka bir şey değil. Vakti saati geldiğinde kim nereye aday olur. Partimizde biraz da bu ilkeler vardır. Partimiz de yaptığı değerlendirmeyle hep başarılı olmuştur. Talip olmaktansa maktup olmak daha başarılıdır.”

Zaman gazetesi yazarı ve Fethullah Gülen Grubu’nun etkili ismi Hüseyin Gülerce, Erdoğan'ın ABD gezisindeki bir fotoğrafı analiz ederek Başbakan Erdoğan'ın 2014 yılında Cumhurbaşkanlığına aday olacağını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da AK Parti Genel Başkanı olacağını iddia etmişti.