Odatv, bugün akşam saatlerinde Türkiye'nin gündemine düşen bir iddia ortaya attı.

 

İddiaya göre, Başbakan Erdoğan ikinci kez acil ameliyata alındı. Gerekçesi ise Erdoğan'ın vücudunda yayılan kanserdi. Ancak internethaber.com, Başbakanlık'tan ulaştığı kaynaklarla bu iddianın doğru olmadığını ancak bir operasyon olduğunu yazdı.

 

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Erdoğan'ın acil bir ameliyata girmediğini, planlanan küçük bir operasyon nedeniyle bir süre hastanede kaldığını aktardılar.

 

Gün içinde Koşuyolu Medipol Hastanesi'ne giden Erdoğan'ın vücudundan daha önceki ameliyatında takılan ve kanının temizlenmesine yardımcı olan bir cihaz çıkarıldı. Ameliyat bölgesindeki dikişleri alındı.

 

Müdahalenin ardından kısa bir süre daha hastanede kalan Erdoğan, daha sonra dinlenmek üzere Kısıklı'daki evine geçti.

 

AÇIKLAMA GELDİ

Başbakanlık Basın Merkezi, Başbakan Erdoğan'ın, 26 Kasım 2011'de gerçekleşen sindirim sistemi operasyonunun ikinci ve son aşamasının yaklaşık 30 dakikalık bir girişimle başarıyla tamamlandığını, başlangıçta planlandığı üzere tedavinin bu şekilde nihayete erdirildiğini bildirdi.

 

Açıklamada, ''Başbakanımızın sağlığı son derece iyidir. Kendisi, hafta içinde rutin mesaisine başlamayı planlamaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

 

GİZLİ TUTULMUŞTU

İlk ameliyattan sonra Başbakanlık şöyle bir açıklama yapmıştı:

 

"Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir. Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir. Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."