Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Bahçeli'nin Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve Bahçeli, gazetecilere açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

YILDIRIM: KHK’NİN AMACI RİSKLERİN BERTARAF EDİLMESİ

“Tehlike bitmiştir denemez, bu yapı düşünüldüğünden çok daha derin bir yapıdır. Tamamen riskin ortadan kalkması biraz zaman alacaktır” diyen Başbakan Yıldırım, MHP’nin olağanüstü hal uygulamasında gösterdiği olumlu yaklaşım ve destekten dolayı da Bahçeli’ye teşekkür etti.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Olağanüstü hale (OHAL) dayanılarak çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerde (KHK) amaç darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesi, bu anlamda siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılmasıdır.

“Bunlarla ilgili çıkarılan ve bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili Sayın Genel Başkana bilgi sundum. Kendisi de bu konulardaki düşüncelerini bizimle paylaştı. Dikkat edilmesi gereken hususları ifade etti. Çok verimli, güzel bir ziyaret oldu.

“Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi. Bu yapı, darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırlı değil. Daha derinlere gidiyor, çok daha büyük potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyaçı var. Bunun için biz bu kararnameleri, KHK’ları çıkarıyoruz. Bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz.”

BAHÇELİ: ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Devlet Bahçeli ise Başbakan Yıldırım ile Çankaya Köşkü davetinden sonra bugün de görüşme imkanının ortaya çıktığına işaret etti.

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, size yönelik olanların da içinde bulunduğu bazı davaları geri çekmesini nasıl karşılıyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla açılmış olan davaları çekmesi, 15 Temmuz sonrasında Türkiye’de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine ve partiler arasındaki birlik, beraberlik, dayanışmaya katkı sağlayabilecek olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum.”

Bahçeli, "7 Ağustos Yenikapı buluşmasına katılacak mısınız?" sorusuna ise "Daha yedi gün var ona" karşılığını verdi.