Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin İzmir’de düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.

Binali Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

DIŞ POLİTİKA

“Bunların üstesinden gelebilmek için Türkiye’nin güçlü olması lazım, ayakta olması lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa, Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur.

“Sorunlu olduğumuz ülkelerle bir bir sorunlarımızı hallediyoruz. Rusya ile yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçtik, yine İsrail’le devam eden sorunumuzu da bir mutabakatla sona erdirdik ve Gazze’de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin imdadına anında yetiştik, oradaki çocuklara, muhtaçlara Türkiye bayram sevinici yaşattı.

“ŞEHİRLERİ TEMİZLEDİK, ŞİMDİ DE KIRSALI TEMİZLİYORUZ”

“Türkiye’yi bölmeye ve enerjisini tüketmeye çalışanlar var. Bunu asla başaramayacaklar, milletimiz rahat olsun. Türkiye’de terörü ülkenin gündeminden çıkarmaya karar verdik.

“Şehirleri temizledik, şimdi de kırsalı temizliyoruz. Bu teröristlerin, eli kanlı canilerin sırtını sıvazlayanları da biliyoruz. Onları da takip ediyoruz.


“Paralel yamuldu, dinleyecek hali mi kaldı? Paralel yamuldu, yamuldu. Hiç merak etmeyin, hiç kimse Türkiye devletiyle bilek güreşi yapamaz, ne paraleli, ne bölücüsü. Hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur.

“TÜRKİYE’NİN AYAĞA KALKMASINI İSTEMİYORLAR”

“Bazı kesimler Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemiyor. Biz havaalanı yapmaya karar verdik iyice çileden çıktılar. Geziciler, tek tek sahaya indiler. Ne o, ‘biz havaalanı istemiyoruz, biz yol istemiyoruz, biz köprü istemiyoruz’ siz ne istiyorsunuz?

“Onların ne istediğini iyi biliyorsunuz değil mi? Onlar, Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar; yağma yok, Türkiye’yi hiçbir şekilde durduramazlar.”