Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'yı ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz el Suud'u resmi törenle Çankaya Köşkü'nde karşıladı.

Karşılama töreninde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da hazır bulundu.

'SUUDİ ARABİSTAN İLE İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Karşılama sonrası gerçekleşen görüşmede Başbakan Yıldırım, terörle mücadele konusunda Suudi Arabistan ile işbirliğini arttırarak sürdüreceklerini söyledi.

Yıldırım ve Muhammed bin Nayif, görüşmelerinde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeleri de ele aldı.

Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin müstesna bir yere sahip olduğunu ve iki ülke arasında gücünü, ortak tarih ve kültürden alan sarsılmaz dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu kaydetti.

Muhammed bin Nayif'e, Suudi Arabistan'ın 15 Temmuz darbe girişimi karşısında gösterdiği güçlü dayanışma için teşekkür eden Yıldırım, Veliaht Prensin ziyaretini de Suudi Arabistan makamlarının Türkiye ile dayanışmasının bir göstergesi olarak değerlendirdiğini kaydetti.

(Kaynak: Sputnik)