Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu'nun yargı kararları konusunda çelişkili açıklamalar yaptığını belirten Yıldırım, yürüyüşte zihnen ve bedenen yorulduğunu savunarak "Sayın Kılıçdaroğlu bize lazım" dedi.

Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile görüştükten sonra Batı Trakya'ya geçerek buradaki Türk azınlıkla bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, yurda dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NTV'nin aktardığına göre Başbakan Yıldırım'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nün gerekçesi ve "Yargı kararları nedeniyle yürümek zorunda bırakıldım" sözleri hatırlatıldı.

Yıldırım bu soruya, "Hangisi doğru? Kılıçdaroğlu yürüyüşte olduğu için biraz zihinsel ve bedensel yorgunluk da var. O yüzden çelişkili açıklamalar yapmaya başladı. Bence bu yürüyüşü bırakmasında yarar var. Sayın Kılıçdaroğlu bize lazım. Yollarda kendini heder etmesine gönlümüz razı olmuyor. Konuşulacak bir şey varsa bir araya gelir, konuşuruz" yanıtını verdi.