Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümetin ilk 100 gününün değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Terörle mücadele geçtiğimiz 24 Temmuz’dan itibaren yeni bir anlayışla devam ediyor.

“Ülkenin her köşesinde vatandaşın can mal güvenliği sağlanıncaya kadar terör mensuplarının vatandaşa yönelik saldırıları bitinceye kadar operasyonlar devam edecek.

“Bu hafta sonu pazar günü doğu ve güneydoğu illerini kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını devreye alacağız.

“Cazibe merkezleri oluşturulacak. 1,4 milyar dolar civarında yeni temel atıyoruz. Operasyon sırasında yıkılana vatandaşlarımızın konutları yeniden yapılacak, bir yılda tamamlanacak. 10 milyar dolar zarar verdiler, 3 yıl içinde zararı ortadan kaldıracağız.

“Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda taviz vermiyor. Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaşta. O fırsatı kaçırdılar.

“Terör örgütünün Kürt vatandaşlarını başına bela olmadan kurtaracağız. Terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarının PKK diye bir sorunu var.

DIŞ POLİTİKA

"Yasadışı göçü engelleme konusunda taviz vermedik. Biz sözümüzün arkasındayız, ABD'den de aynı tavrı bekliyoruz. Darbe gecesi bile sahil güvenlik 2 bin göçmenin hayatını kurtardı.

"Mısır ve Suriye ile normalleşme atağı başlatıldı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

"Dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017'de de kazmayı vuracağız."