Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikilği paketi ile ilgili yaptığı son açıklamada bütün maddeler üzerinde mutabakatın sağlandığını ve pürüz kalmadığını söyledi. 

Yıldırım, Anayasa değişikliği teklifinin yarın TBMM'ye sunulacağını söyledi. Yıldırım, "Bütün maddeler üzerinde mutabakat sağlandı" dedi.

AK Parti ve MHP'nin üzerinde anlaştığı anayasa değişikliği teklifi yarın TBMM'ye sunulacak. Zonguldak'ta düzenlen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, teklifi yarın TBMM'ye sunacaklarını söyledi. 

'YENİ SİSTEM KOALİSYONLARI BİTİRECEK'

Yıldırım, "Yeni anayasa çalışmalarımızı Milliyetçi Hareket Partisi ile beraber, sınırlı bir değişikliği öngören bir teklifi hazırladık. AK Parti grubu olarak yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Yeni sistem koalisyonları bitirecek" dedi. Konuyla ilgili gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu: "Teklifimizi yarın TBMM'ye sunmuş olacağız. Önce komisyona, daha sonra Genel Kurul'a gelecek. 330 üzerinde oy alınmasıyla halk oylamasına sunulacak. Bütün maddeler üzerinde mutabakat sağlandı. Pürüz yok. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisi devam edecek."