Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: Bir kalkışma girişimi

Başbakan Binali Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek "Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

"Bir kalkışma üzerinde duruyoruz. Emir komuta zincir olmadan bir grup askerin kanunsuz eylemi söz konusu.

Kim olduğu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz.

Bazı önemli binalara abluka gözlendi. Emniyet güçlerimiz harekete geçti.

Bu girişeme izin verilemeyecek. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecekler.

Demokrasiye ve milli iradeye kalkışma var.

Demokrasiden asla taviz verilmeyecek.

Hükümet iş başındadır. Milletimiz rahat olsun, müsamaha gösterilmeyecek."

***

Jandarma, Boğaziçi ve FSM köprülerinde tek yönlü olarak trafiği geçişe kapattı. Ankara'da ise askeri uçaklar alçaktan uçuşlar yaptı.

Köprüde yolun kapanması ve Ankara'daki uçakların hareketliliğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Doğan Haber Ajansı, Emniyet Müdürlüğü'nün tüm personeli göreve çağırdığını duyurdu.

Ak Parti'ye yakın medyada "Paralel subaylardan ihanet girişimi", "FETÖ'den darbe girişimi" şeklinde haberlere yer verildi.

Bu arada TSK'nın basınla iletişim kurduğu e-mail adresinden ve internet sitesinden "Ülke yönetimine bütünüyle el konulmıuştur" açıklaması yapıldı.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle;

"Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz."