Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı’nın (AA) Suriye’de öldürüldüğünü iddia ettiği PKK üst düzey yöneticisi ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’le ilgili açıklamada bulundu.

Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, ortaya attılan iddiayla ilgili şunları söyledi:

“Çeşitli kanallarından ve istihbarat kanallarından bilgiler var ancak henüz teyit edilmiş değil. Resmi açıklamamızı teyit edildikten sonra yapabiliriz. İstihbarat duyumları vardır ancak teyide muhtaç bilgilerdir.”


Bayramdaki trafik kazalarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş “Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın” dedi.

Kurban Bayramı, 12 Eylül pazartesi günü başlıyor ve 4 gün sürüyor. Tatilin 9 güne çıkması için 16 Eylül cuma gününün tatil ilan edilmesi gerekiyor.

SURİYELİ SIĞINMACILARA VATANDAŞLIK

Suriyeli sığınmacılara verilmesi gündemde olan vatandaşlık konusunda da açıklama yapan Kurtulmuş, İçişleri Bakanlığı’nın çalışmaları tamamlamadığını söyledi:

“Türkiye Suriyeli mülteciler hakkında 2011 Temmuz ayından bu ayana üzerine düşeni yapıyor. Gelen kardeşlerimiz arasında çok yüksek vasıflarla donanmış insanlar var. Bunlarla ilgili kararlar İçişleri bakanlığımız tarafından veriliyor. Henüz İçişleri Bakanlığı çalışmaları tamamlanmış değildir. Türkiye’ye katkısı olabilecek, teröre asla bulaşmamış nasıl TC vatandaşı olabilir çalışması yapılıyor. Ancak bu çalışma henüz tamamlanmış değildir.”